Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Wagenschuur in Schipluiden

Boerderij

Oostveenseweg 7
2636EC Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Wagenschuur

Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveenseweg 7, waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek en de karnschuur annex stal behoren. De wagenschuur bevindt zich ter linker zijde van het erf met de noklijn parallel aan die van het bedrijfsgedeelte van de boerderij. Omschrijving Op een rechthoekige plattegrond opgetrokken wagenschuur onder een met rode Hollandse pannen gedekt zadeldak met aan de voorzijde decoratieve windveren met makelaars. Aan de achterzijde eenvoudige windveren. De zuidelijke voorzijde heeft een negenruits venster als in het bedrijfsgedeelte van de boerderij. De aan het erf gelegen zijkant heeft opgeklampte inrijdeuren en een deur onder een drieruits bovenlicht. Waardering De wagenschuur is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde : -als onderdeel van een vroeg twintigste-eeuwse Zuid-Hollandse kaasboerderij. - en vanwege de bijzondere detaillering, met name de decoratieve windveren met makelaars. De wagenschuur heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie die de wagenschuur heeft met de andere complexonderdelen. De wagenschuur is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521905
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Wagenschuur in Schipluiden

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toega..

Kleine hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooi..

Hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg be..

Stal annex karnschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding STAL annex KARNSCHUUR omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant opgetrokken, behorende bij het boerderijcomplex Oostv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Wagenschuur in Schipluiden

Foto's (1)