Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex in Schipluiden

Overig

Oostveenseweg 7
2636EC Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toegangshek van vierkante houten hekpijlers met eenvoudige getrapte afdekplaten. Tussen de hekpijlers twee houten draaihekken met brede spijlen voorzien van een gesneden pijlpuntmotief. Waardering Het hek is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische en architectuurhistorische waarde als gaaf bewaard, historisch-functioneel onderdeel van een vroeg twintigste-eeuwse Zuid-Hollandse kaasboerderij. Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de andere complexonderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521904
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex in Schipluiden

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Wagenschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveensewe..

Kleine hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooi..

Hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg be..

Stal annex karnschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding STAL annex KARNSCHUUR omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant opgetrokken, behorende bij het boerderijcomplex Oostv..

Kaart & Routeplanner

Route naar Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex in Schipluiden

Foto's (1)