Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ommedijker: toegangshek, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf in Schipluiden

Overig

Ommedijk 3
2636AZ Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1902


Beschrijving van Ommedijker: toegangshek, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf

Inleiding TOEGANGSHEK uit 1902 behorende bij het complex Ommedijker Hoeve, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf. Omschrijving Het toegangshek bestaat uit in witte kalkzandsteen opgemetselde hekpijlers met rode banden, en lage voetingen van grauwe baksteen langs de slootkant, voorzien van ezelsruggen. Het ijzeren dubbele draaihek dat aan de pijlers is opgehangen, heeft eenvoudige spijlen met bescheiden speerpunten. Waardering Het hek is van algemeen belang vanwege cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van de door de Stichting Vrijvrouwe van Renswoude gebouwde boerderij. Het hek heeft ensemblewaarde vanwege de ruimtelijke, stilistische en functionele relatie met de overige complexonderdelen. Het hek is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische waarde gelegen in het bijzondere materiaalgebruik van witte kalkzandsteen. Het hek is gaaf in hoofdvorm en in onderdelen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521899
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ommedijker: toegangshek, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf in Schipluiden

Ommedijker Hoeve

Ommedijk 3
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het hallehuistype gebouwd in 1902 naar ontwerp van architect M.A. de Zwart in de Ambachtelijk-traditionele trant, h..

Ommedijker: wagenschuur

Ommedijk 3
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR uit 1902 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant met kenmerken van de Overgangsstijl, behorende bij het complex Ommedi..

Ommedijker: stal annex hooischuur

Ommedijk 3
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding STAL annex HOOISCHUUR uit 1902, in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het complex Ommedijker Hoeve. De stal ligt m..

Boerderij uit het midden der 19e eeuw met rieten wolfdak en zesruitsschuiframen

Woudseweg 134
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Boerderij uit het midden der 19e eeuw met rieten wolfdak en zesruitsschuiframen. Rechts een opkamer uit de 17e eeuw met geblokte ontlastings..

Herenboerderij "Rehoboth"

Rijksstraatweg 12
Den Hoorn (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HERENBOERDERIJ 'Rehoboth', T-boerderij in Eclectische Stijl met elementen uit de Chaletstijl, behorende tot een complex met een i..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ommedijker: toegangshek, gebouwd met steun van de stichting De Vrijvrouwe van Renswoude. Het hek bevindt zich aan de dijk en geeft toegang tot het erf in Schipluiden

Foto's (1)