Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in Waalwijk

Woonhuis

Hoogeinde 39
5142GB Waalwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1939


Beschrijving van Dienstwoning

Onderdeel III Inleiding Tegen de rechterzijgevel van de kantine ligt een DIENSTWONING (nr. 39). Omschrijving Tweelaags bakstenen huis op een rechthoekige plattegrond onder plat dak. Aan de achterzijde bevindt zich een éénlaagse aanbouw. Rechts in de voorgevel bevindt zich het portiek met een dubbele stalen deur met grote raampartijen. In het glas is het oude Van Haren-vignet geslepen. De zijkanten van het portiek zijn bol gemetseld. Links in de gevel bevinden zich smalle hoge ramen met metalen kozijnen. De samengestelde ramen op de verdieping hebben eveneens metalen kozijnen. De rechterzijgevel heeft enkele hoge smalle ramen. Naar achter toe is een aantal kleine vierkante ramen aangebracht. Waardering De dienstwoning is van algemeen belang. De dienstwoning is van cultuurhistorisch belang als bijzondere uitdrukking van de economische- en typologische ontwikkeling van de schoenenindustrie en de bijbehorende gebouwentypen. Het object heeft architectuurhistorische waarden wegens de bijzondere samenhang van interieur en exterieur en wegens ornamentiek. De dienstwoning heeft ensemble waarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521842
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in Waalwijk

Kantine

Hoogeinde 37
Waalwijk
Onderdeel II Inleiding KANTINE uit 1939, naar ontwerp van M. Blokdijk. Omschrijving Hoge (tweelaagse) ruimte op een rechthoekige platt..

Fabrieksgebouw

Hoogeinde 35
Waalwijk
Onderdeel I Inleiding Het FABRIEKSGEBOUW is sedert 1906 in verschillende fasen gebouwd. In 1906 startte de bouw van een woonhuis met scho..

Complex Van Haren: poort

Hoogeinde 35
Waalwijk
Onderdeel IV Inleiding POORT; toegangshek tot het terrein rond de bedrijfsgebouwen, ingeklemdtussen de productiehal en het kantinegebouw...

Nederlands Hervormde kerk

Loeffstraat 113
Waalwijk
Inleiding NEDERLANDSE HERVORMDE KERK, gebouwd in 1911 naar een ontwerp van architectenbureau K.C. Suyling en zn. Omschrijving Bakstenen ..

Oude kerktoren

Winterdijk 58
Waalwijk
Oude kerktoren, vlak opgaand bakstenen bouwwerk, waarvan de onderste geledingen van omstreeks 1300 dagtekenen, in de 15e eeuw verhoogd met e..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning in Waalwijk

Foto's (1)