Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dienstwoning in Waalwijk

Woonhuis

Raadhuisplein 3
5141KG Waalwijk
Noord Brabant


Beschrijving van Dienstwoning

Inleiding In het verlengde van de onderdoorgang, schuin achter het raadhuis, ligt een kleine DIENSTWONING. Omschrijving Eénlaags bakstenen huis onder een ingeknikt zadeldak, gedekt met verbeterde Hollandse pannen. De kopse gevels, zowel aan de voorzijde als aan de achterkant hebben zesruits ramen, in de top bevinden zich vierruiters. De ingang bevindt zich in de rechterzijgevel. De linkerzijgevel is aan het uiteinde voorzien van een kleine haakse uitbouw onder zadeldak. De tuin wordt afgescheiden door een haag. Waardering De dienstwoning is van algemeen belang. Het pand is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische en typologische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Het heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521821
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dienstwoning in Waalwijk

raadhuis

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding RAADHUIS, gebouwd in 1932. Uitgebreid in 1986, in een stijl die aansluit bij het reeds bestaande gedeelte. Alleen het gedeelte ui..

Lantaarn

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding LANTAARN, in de as van de Stationsstraat geplaatst. Omschrijving Bakstenen vierkante pijler, obeliskvormig, op een bredere voe..

Slangtoren met garage

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding BRANDSLANGTOREN met GARAGE, schuin achter het raadhuis gelegen, bij de dienstwoning Raadhuisplein 3. Gebouwd voor de brandweer al..

Woonhuis

Raadhuisplein 5
Waalwijk
Inleiding Voormalig WOONHUIS uit 1953, later omgebouwd tot politiekantoor, thans in gebruik als gemeentearchief. Door een muur met ezelsrug..

Woningen

Raadhuisplein 6
Waalwijk
Inleiding Woningen, in aansluiting op het hoekpand met winkel (Grotestraat). Gebouwd in 1941. Op de begane grond gedeeltelijk ook in gebrui..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dienstwoning in Waalwijk

Foto's (1)