Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Winkel in Waalwijk

Gebouw

Grotestraat 247
5141JT Waalwijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Winkel

Inleiding WINKEL, gebouwd in 1937, uitgebreid in 1962. Omschrijving Het bakstenen pand is één laag hoog en heeft een rechthoekige plattegrond onder zadeldak, gedekt met leien. Het pand heeft een grote verdiepingshoogte. De gevels zijn voorzien van natuurstenen plinten en gootlijsten. In de naar de Grotestraat gerichte gevel zijn grote rondbogen aangebracht, in het midden een klein topgeveltje met raam. Daaronder is een plaquette met jaartallen 1937-62 ingemetseld. De kopse gevel heeft eveneens een rondboog. De invulling van deze bogen is van latere datum. Op de hoek met het plein is tegen de zijgevel een ijzeren uithangbord bevestigd. De achtergevel is blind. Waardering De winkel is van algemeen belang. Het object is van cultuurhistorisch belang als uitdrukking van een sociaal-economische ontwikkeling. Het heeft architectuurhistorische waarde wegens vormgeving en materiaalgebruik. Het pand heeft ensemblewaarde als essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521820
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Winkel in Waalwijk

Vrijstaand woonhuis

Grotestraat 206
Waalwijk
Inleiding Vrijstaand WOONHUIS uit 1844, gebouwd in classicistische stijl. Het gebouw ligt aan de Grotestraat in de kern van Waalwijk en maa..

Inspecteurswoning

Raadhuisplein 1
Waalwijk
Inleiding WOONHUIS, gebouwd als inspecteurswoning. Het maakt nu deel uit van hetraadhuis. Ten gunste van deze functieverandering zijn in he..

Galerij met muziekkiosk

Raadhuisplein 1
Waalwijk
Inleiding GALERIJ met MUZIEKKIOSK. Gebouwd in de jaren dertig ter voltooiing van het Raadhuisplein. Omschrijving Zeshoekige kiosk, uitge..

Winkel-woonhuis "'t Slot"

Grotestraat 263
Waalwijk
Inleiding WINKEL-WOONHUIS "'t Slot", gebouwd in 1941 als ijzerwarenhandel met woonhuis. Het pand ligt op de rechterhoek van het Raadhuisple..

raadhuis

Raadhuisplein 2
Waalwijk
Inleiding RAADHUIS, gebouwd in 1932. Uitgebreid in 1986, in een stijl die aansluit bij het reeds bestaande gedeelte. Alleen het gedeelte ui..

Kaart & Routeplanner

Route naar Winkel in Waalwijk

Foto's (1)