Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Klein Engelenburg: toegangshek in Brummen

Tuin Park Landgoed

Spoorstraat 1
6971CA Brummen
Gelderland

Bouwjaar: 1912


Beschrijving van Klein Engelenburg: toegangshek

Het TOEGANGSHEK bestaat uit twee grote en twee kleinere, gedrongen bakstenen hekpijlers, die met elkaar zijn verbonden door middel van een smeedijzeren hek. Het bijbehorende inrijhek is verdwenen. Waardering TOEGANGSHEK (complexonderdeel C) uit 1912 -Van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een eenvoudig toegangshek van een buitenplaats uit het begin van de twintigste eeuw, die wat stijl betreft aansluit bij het in dezelfde tijd gebouwde landhuis. -Van stedenbouwkundige waarde als functioneel onderdeel van het complex. Het hek vormt de entree van de buitenplaats aan de Spoorstraat en bezit vanwege functie en verschijningsvorm ensemblewaarden met het landhuis en de tuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521791
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Klein Engelenburg: toegangshek in Brummen

Klein Engelenburg

Spoorstraat 1
Brummen
Het twee bouwlagen en een zolderverdieping tellende LANDHUIS bestaat uit een hoofdvolume op rechthoekige plattegrond met aan weerszijden dwa..

Klein Engelenburg: tuinaanleg

Spoorstraat 1
Brummen
De TUINAANLEG bestaat thans nog uit gazons, afgewisseld met slingerende grindpaden, enkele monumentale bomen en een vijverpartij. Oorspronke..

In park gelegen herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruitsschuiframen

Zutphensestraat 71
Brummen
In park gelegen herenhuis, gedateerd 1828, met verdieping en omlopend schilddak. Deur met bovenlicht en in de parterre vensters met zesruits..

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak

Zutphensestraat 53
Brummen
Herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en omlopend schilddak. In de gecementeerde muren een gesneden deur met bovenlicht en consoles, wa..

Herenhuis met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Zutphensestraat 92
Brummen
Herenhuis, midden 19e eeuw, met verdieping en omlopend schilddak. Middenrisaliet in de voorgevel. Vensters met luiken en zesruitsschuiframen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Klein Engelenburg: toegangshek in Brummen