Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sterrebos 2 Sterrebos, L.W. Heikensbank in Winschoten

Overig

Boschsingel 1
9671JB Winschoten (gemeente Oldambt)
Groningen

Bouwjaar: 1936


Beschrijving van Sterrebos 2 Sterrebos, L.W. Heikensbank

Omschrijving ZITBANK uit 1936, opgetrokken in een roodbruine gesinterde baksteen. De bank bestaat uit een hoge gemetselde rugleuning, afgezet met een rollaag, met in het midden een gedenksteen onder een keperboog met sluit- en aanzetstenen, met als tekst: "gewijd aan L.W. Heikens, gemeentesecretaris, 10 jan. 1903, 1 juli 1936, de burgerij van Winschoten". Op de gemetselde zitting houten planken; de zitting wordt in het midden doorbroken door een (vernieuwde) gemetselde bloembak met rondboogbeëindiging. Aan weerszijden van de bank een gemetselde bloembak met twee afgesnoten hoeken. Waardering Zitbank/monument uit 1936 van algemeen belang - als voorbeeld van een gemetselde zitbank, tevens monument uit 1936 - vanwege de functionele relatie met het wandelbos en de Secr. Heikenslaan - vanwege de beeldbepalende ligging op de hoek van de Secr. Heikenslaan en de Gasthuislaan (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521782
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sterrebos 2 Sterrebos, L.W. Heikensbank in Winschoten

Sterrebos 1 Sterrebos

Boschsingel 1
Winschoten (Gemeente Oldambt)
Omschrijving WANDELBOS bestaande uit twee delen, gescheiden door een fiets/voetpad, die via een tunnel (1836) met elkaar verbonden zijn. C..

Sterrebos 3 Sterrebos, tunnel

Boschsingel 1
Winschoten (Gemeente Oldambt)
Omschrijving TUNNEL in 1836 opgetrokken in een roodbruine (hergebruikte) baksteen, afgezet met een dubbele rollaag. Op de tunnel een later ..

Kantoorgebouw met dienstwoning (voorm. belastingkantoor)

Het Boschplein 2
Winschoten (Gemeente Oldambt)
Inleiding KANTOORGEBOUW voor de Raad van de Arbeid, waarin DIENSTWONING gebouwd in 1920 in een aan het Traditionalisme verwante bouwtrant. ..

Hotel annex sociëteit (De Harmonie)

Het Boschplein 1
Winschoten (Gemeente Oldambt)
Inleiding HOTEL annex SOCIETEIT, in eerste instantie gebouwd omstreeks 1850 als hotel met de naam Schoongezicht (één bouwlaag hoge volume..

Rabbinaatswoning Voorm. rabbinaatswoning in Moorse trant

Bosstraat 22
Winschoten (Gemeente Oldambt)
Voormalige RABBINAATSWONING, gebouwd in Moorse trant omstreeks de eeuwwisseling en deel uitmakende van het U-vormige voormalige synagogecomp..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sterrebos 2 Sterrebos, L.W. Heikensbank in Winschoten

Foto's (3)