Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kasteel Arcen: tiendschuur in Arcen

Kasteel Buitenplaats

Lingsforterweg 25
5944BB Arcen (gemeente Venlo)
Limburg

Bouwjaar: 1713


Beschrijving van Kasteel Arcen: tiendschuur

Omschrijving onderdeel 8: TIENDSCHUUR behorende tot de voormalige buitenplaats Arcen. Buiten de omgrachting staat een schuur met ankerjaartal 1713. De op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen schuur is overkapt door een met gesmoorde pannen (oorspronkelijk leien) gedekt schilddak; blinde gevel aan de straatzijde; in beide kopse gevels een getoogde inrijdeur. Waardering De TIENDSCHUUR is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de doelmatige vormgeving; - vanwege de opvallende situering bij de toegang tot de buitenplaats; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521476
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kasteel Arcen: tiendschuur in Arcen

Kasteel Arcen: hoofdgebouw

Lingsforterweg 26
Arcen (Gemeente Venlo)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Arcen). In gracht gelegen bakstenen herenhuis in sobere baksteenarchitectuur gesitueerd op een oude..

Kasteel Arcen: poortgebouw

Lingsforterweg 26
Arcen (Gemeente Venlo)
Omschrijving onderdeel 4: POORTGEBOUW behorende tot de voormalige buitenplaats Arcen. De voorburcht is toegankelijk middels een haakvormig..

Kasteel Arcen: toegangsbrug en kademuren binnengracht

Lingsforterweg 26
Arcen (Gemeente Venlo)
Omschrijving onderdeel 6: TOEGANGSBRUG EN KADEMUREN BINNENGRACHT behorende tot de voormalige buitenplaats Arcen. 6A: Over de binnengracht ..

Kasteel Arcen: toegangsbrug en kademuren buitengracht

Lingsforterweg 26
Arcen (Gemeente Venlo)
Omschrijving onderdeel 3: TOEGANGSBRUG EN KADEMUREN BUITENGRACHT behorende tot de voormalige buitenplaats Arcen. 3A:Over de buitengracht l..

Kasteel Arcen: historische tuin- en parkaanleg

Lingsforterweg 26
Arcen (Gemeente Venlo)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de voormalige buitenplaats Arcen. Van belang is met name de 17de-..

Kaart & Routeplanner