Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Kiefskamp: bijgebouw in Vorden

Kasteel Buitenplaats

Lindeseweg 6
7251NK Vorden (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van De Kiefskamp: bijgebouw

Omschrijving onderdeel 4B: BIJGEBOUW, deeluitmakend van een ensemble van koetshuis/dienstwoning en bijgebouw, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Rechts van het koetshuis een klein BIJGEBOUW op L-vormige grondslag, opgetrokken uit rode baksteen en bestaande uit één bouwlaag, waarop een samengesteld zadel/schilddak gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De voorzijde van het gebouw wordt gevormd door de tuinmuur, die door middel van liseenvormige steunberen ter plaatse in drie vakken verdeeld is, op de hoeken een vierkante pijler met geprofileerde afdekplaat, centraal in de muur een stalvenster. In de rechter zijgevel twee stalvensters, in de linker zijgevel drie staldeuren, in de achtergevel aan de tuinzijde centraal een dubbel meerruits draairaam, daarboven een luik. Op het dak van dit noordzuid georiënteerde deel een schoorsteen. Het bijgebouw dateert uit het laatste kwart van de 18de eeuw. Waardering BIJGEBOUW, deeluitmakend van een ensemble van koetshuis/dienstwoning en bijgebouw, behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de eenvoudige, harmonieuze en doelmatige vormgeving; - vanwege de karakteristieke ligging met de voorgevels in dezelfde lijn als de voorgevel van het hoofdgebouw, waarbij alle gevels onderling verbonden worden door de tuinmuur; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521463
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Kiefskamp: bijgebouw in Vorden

De Kiefskamp: hoofdgebouw

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (De Kiefskamp). Huize de Kiefskamp ligt aan het einde van een lange, brede, met beuken beplante zich..

De Kiefskamp: historische tuin- en parkaanleg

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het landgoed de Kiefskamp maakt dee..

De Kiefskamp: tuinmuur met toegangshekken

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 3: TUINMUUR met TOEGANGSHEKKEN behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. Het hoofdgebouw en de direct daarmee ve..

De Kiefskamp: koetshuis / dienstwoning

Lindeseweg 6
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 4A: KOETSHUIS/DIENSTWONING behorende tot de buitenplaats de Kiefskamp. De gevels van de twee gebouwen alsmede van ..

De Kiefskamp: schuur

Kiefskampweg 1
Vorden (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving onderdeel 7B: SCHUUR, deeluitmakend van een ensemble van boerderij, schuur, hooiberg en bakoventje en behorende tot de buitenpl..

Kaart & Routeplanner