Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Meenink, kas in Hengelo (Gld)

Tuin Park Landgoed

Meeninklaan 5
7255LD Hengelo (Gld) (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw


Beschrijving van Het Meenink, kas

Omschrijving KAS behorende tot de buitenplaats Het Meenink. Achter de boerderij, in de voormalige moestuin/boomgaard, staat een eenvoudige bakstenen kas op rechthoekige grondslag. De bakstenen zijwanden zijn voorzien van vlechtwerk. De kas is erg vervallen, glas en deur zijn verdwenen, het dak bestaat thans uit golfplaat. De kas dateert uit de tweede helft van de 19de eeuw. Waardering De KAS behorende tot de buitenplaats Het Meenink is van algemeen belang: - Vanwege de eenvoudige, doelmatige vormgeving; - Vanwege de kenmerkende ligging binnen de parkaanleg; - Vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521448
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Meenink, kas in Hengelo (Gld)

Het Meenink, koeienstal

Meeninklaan 5
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving KOESTAL behorende tot de buitenplaats Het Meenink. Naast het huis, op een paar passen afstand van de ingang naar het souterra..

Het Meenink, koetshuis

Meeninklaan 5
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Het Meenink. Ten zuiden van het huis ligt het voormalige koetshuis met een aangebouwd..

Landhuis Het Meenink

Meeninklaan 5
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HOOFDGEBOUW (Het Meenink). Geheel onderkelderd wit gepleisterd landhuis op rechthoekige grondslag, bestaande uit één bouwl..

Het Meenink, tuin en parkaanleg

Meeninklaan 5
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Het Meenink. Het landgoed maakt van oudsher deel uit van het u..

boerderij met varkensstal bij Het Meenink

Meeninklaan 7
Hengelo (Gld) (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving BOERDERIJ met VARKENSSTAL behorende tot de historische buitenplaats Het Meenink. De boerderij ten noordoosten van het huis bes..

Kaart & Routeplanner


Foto's (7)