Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot en Klein Hoenlo: dienstwoning in Olst

Kasteel Buitenplaats

Diepenveenseweg 5
8121DV Olst (gemeente Olst Wijhe)
Overijssel

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Groot en Klein Hoenlo: dienstwoning

Omschrijving De DIENSTWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo is gelegen ten oosten van het jachthuis. Het pand dateert uit omstreeks 1900. Het één bouwlaag tellende pand is opgetrokken in rode machinale baksteen en wordt overkapt door een afgewolfd zadeldak gedekt met grijze Hollandse pannen. In de zuidelijke gevel twee meerruits schuifvensters onder segmentbogen behangen met luiken. In de geveltop een dubbel zesruits venster. De westelijke gevel bevat een deur met vierruits bovenlicht en drie meerruits schuifvensters met halve luiken. In de oostelijke gevel een deur met meerruits bovenlicht, twee meerruits vensters en een dubbele meerruits terrasdeur. Waardering De DIENSTWONING behorende tot de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo is van algemeen belang vanwege: -de ouderdom; -de gaafheid; -de functioneel- en visueel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen van de buitenplaats Groot Hoenlo. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521443
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot en Klein Hoenlo: dienstwoning in Olst

Groot en Klein Hoenlo: jachthuis in chaletstijl

Diepenveenseweg 3
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving Het JACHTHUIS (oorspronkelijk een 'gecombineerd gebouw bestemd tot stal en koetshuis met koetsierswoning en nog een soort Jage..

Groot en Klein Hoenlo: toegangsbrug met entreehek

Diepenveenseweg 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving TOEGANGSBRUG MET ENTREEHEK Het entreehek behorende tot de historische buitenplaats Groot en Klein Hoenlo staat op de toegangsb..

Groot Hoenlo: hoofdgebouw

Diepenveenseweg 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving Het HOOFDGEBOUW van de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo, huis Groot Hoenlo, is gebouwd op een omgracht terrein,..

Huis Klein Hoenlo

Diepenveenseweg 4
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving LANDHUIS (huis Klein Hoenlo). Het dwarsgeplaatst landhuis in neoclassicistische stijl uit ca. 1890 met aangebouwde oudere dubb..

Groot Hoenlo: historische tuin- en parkaanleg

Diepenveenseweg 1
Olst (Gemeente Olst Wijhe)
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De historische tuin- en parkaanleg van de historische buitenplaats Groot- en Klein Hoenlo wor..

Kaart & Routeplanner