Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stoeppalen in Heino

Tuin Park Landgoed

Zwolseweg 50
8141EZ Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Stoeppalen

Omschrijving STOEPPALEN. Drie (oorspronkelijk vier) thans in grijstinten geschilderde natuurstenen stoeppalen, 19de eeuw. Staande op het voorplein. Waardering STOEPPALEN behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege het typerende materiaalgebruik en vormgeving; - als karakteristieke elementen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521433
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stoeppalen in Heino

Tuinvaas

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen lage plaat. De gietijzeren ..

Twee tuinvazen op sokkels

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TWEE TUINVAZEN OP SOKKELS. Twee identieke, gietijzeren TUINVAZEN OP SOKKEL, vazen vermoedelijk tweede helft van de 19de eeuw, ..

Toegangshek dat toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin...

Tuinvaas op sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen 18de-eeuwse sokke..

Sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving SOKKEL. Natuurstenen 18de-eeuwse sokkel. De sokkel heeft een balusterachtige vorm en is voorzien van voluten en acanthusbladmo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Stoeppalen in Heino