Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinschuurtje in Heino

Tuin Park Landgoed

Zwolseweg 50
8141EZ Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: vroeg 20e eeuw


Beschrijving van Tuinschuurtje

Omschrijving TUINSCHUURTJE, gelegen ten noordwesten van het huis De Gunne. Het gebouwtje, vroeg-20ste-eeuw, is opgetrokken in rode baksteen en wordt overkapt door een iets overstekend zadeldak dat gedekt is met grijze Hollandse pannen. In de voorgevel bevindt zich de entree, aan weerszijden voorzien van een smal venster met rondboogafsluiting. De topgevels zijn voorzien van windveren. In het metselwerk bevindt zich siermetselwerk van gele steentjes. Waardering TUINSCHUURTJE behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving; - als karakteristieke en functionele vroeg-20ste-eeuwse toevoeging aan de vroeg-19de-eeuwse parkaanleg in landschapsstijl; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521432
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinschuurtje in Heino

Toegangshek dat toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin...

Tuinvaas op sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen 18de-eeuwse sokke..

Tuinmanswoning

Zwolseweg 54
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINMANSWONING. Voormalige tuinmanswoning op T-vormige plattegrond met dwars voorhuis en bedrijfsgedeelte, vermoedelijk in oor..

Twee tuinvazen op sokkels

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TWEE TUINVAZEN OP SOKKELS. Twee identieke, gietijzeren TUINVAZEN OP SOKKEL, vazen vermoedelijk tweede helft van de 19de eeuw, ..

Stoeppalen

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving STOEPPALEN. Drie (oorspronkelijk vier) thans in grijstinten geschilderde natuurstenen stoeppalen, 19de eeuw. Staande op het vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinschuurtje in Heino