Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Sokkel in Heino

Tuin Park Landgoed

Zwolseweg 50
8141EZ Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Sokkel

Omschrijving SOKKEL. Natuurstenen 18de-eeuwse sokkel. De sokkel heeft een balusterachtige vorm en is voorzien van voluten en acanthusbladmotieven en staat op een natuurstenen voet. De sokkel staat bij de vijvers aan de achterzijde van het huis. Waardering SOKKEL behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving en het karakteristieke materiaalgebruik; - als ornamenteel onderdeel van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521431
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Sokkel in Heino

Tuinvaas op sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen 18de-eeuwse sokke..

Twee tuinvazen op sokkels

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TWEE TUINVAZEN OP SOKKELS. Twee identieke, gietijzeren TUINVAZEN OP SOKKEL, vazen vermoedelijk tweede helft van de 19de eeuw, ..

Toegangshek dat toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin...

Stoeppalen

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving STOEPPALEN. Drie (oorspronkelijk vier) thans in grijstinten geschilderde natuurstenen stoeppalen, 19de eeuw. Staande op het vo..

Tuinschuurtje

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINSCHUURTJE, gelegen ten noordwesten van het huis De Gunne. Het gebouwtje, vroeg-20ste-eeuw, is opgetrokken in rode baksteen..

Kaart & Routeplanner

Route naar Sokkel in Heino