Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinvaas op sokkel in Heino

Tuin Park Landgoed

Zwolseweg 50
8141EZ Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw (vaas) 18e eeuw (sokkel)


Beschrijving van Tuinvaas op sokkel

Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen 18de-eeuwse sokkel. De gietijzeren vaas is in een witte tint geschilderd en is voorzien van laag geplaatste handvaten in de vorm van saters met horens en de romp is voorzien van maskers. De sokkel heeft een balusterachtige vorm en is voorzien voluten en acathusbladmotieven. De vaas en sokkel staan thans op het gazon aan de achterzijde van het huis De Gunne. Waardering TUINVAAS OP SOKKEL behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving van zowel vaas als sokkel; - vanwege het karakteristieke materiaalgebruik van zowel vaas als sokkel; - als ornamentele onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521429
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinvaas op sokkel in Heino

Toegangshek dat toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin...

Tuinschuurtje

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINSCHUURTJE, gelegen ten noordwesten van het huis De Gunne. Het gebouwtje, vroeg-20ste-eeuw, is opgetrokken in rode baksteen..

Sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving SOKKEL. Natuurstenen 18de-eeuwse sokkel. De sokkel heeft een balusterachtige vorm en is voorzien van voluten en acanthusbladmo..

Twee tuinvazen op sokkels

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TWEE TUINVAZEN OP SOKKELS. Twee identieke, gietijzeren TUINVAZEN OP SOKKEL, vazen vermoedelijk tweede helft van de 19de eeuw, ..

Stoeppalen

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving STOEPPALEN. Drie (oorspronkelijk vier) thans in grijstinten geschilderde natuurstenen stoeppalen, 19de eeuw. Staande op het vo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinvaas op sokkel in Heino