Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Twee tuinvazen op sokkels in Heino

Tuin Park Landgoed

Zwolseweg 50
8141EZ Heino (gemeente Raalte)
Overijssel

Bouwjaar: tweede helft 19e eeuw (vazen) 18e eeuw (sokkels)


Beschrijving van Twee tuinvazen op sokkels

Omschrijving TWEE TUINVAZEN OP SOKKELS. Twee identieke, gietijzeren TUINVAZEN OP SOKKEL, vazen vermoedelijk tweede helft van de 19de eeuw, sokkels 18de-eeuws. De natuurstenen sokkels hebben een balustervorm, staan op een voetplaat en zijn gedecoreerd met Lodewijk XIV-motieven. De sokkels zijn thans (1999) in grijstinten beschilderd en de vazen in een witte tint en staan thans voor de ingangspartij van het huis. De vazen en sokkels zijn afkomstig van een andere, niet bekende buitenplaats en waren omstreeks 1900 reeds aanwezig op De Gunne. Waardering Twee TUINVAZEN op SOKKEL behorende tot de historische buitenplaats De Gunne van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de kenmerkende vormgeving en het karakteristieke materiaalgebruik; - als ornamentele onderdelen van de buitenplaats; - vanwege de ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521428
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Twee tuinvazen op sokkels in Heino

Stoeppalen

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving STOEPPALEN. Drie (oorspronkelijk vier) thans in grijstinten geschilderde natuurstenen stoeppalen, 19de eeuw. Staande op het vo..

Tuinvaas

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen lage plaat. De gietijzeren ..

Toegangshek dat toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TOEGANGSHEK, vermoedelijk laat 19de-eeuws, dat links naast het huis toegang geeft tot de voormalige moestuin en de achtertuin...

Tuinvaas op sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving TUINVAAS OP SOKKEL. Gietijzeren tuinvaas uit de tweede helft van de 19de eeuw, geplaatst op een natuurstenen 18de-eeuwse sokke..

Sokkel

Zwolseweg 50
Heino (Gemeente Raalte)
Omschrijving SOKKEL. Natuurstenen 18de-eeuwse sokkel. De sokkel heeft een balusterachtige vorm en is voorzien van voluten en acanthusbladmo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Twee tuinvazen op sokkels in Heino