Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Looierij Requoin: fabrieksschoorsteen in Cuijk

Nijverheid Industrie

Kerkstraat 14
5431DS Cuijk
Noord Brabant

Bouwjaar: 1900-1925


Beschrijving van Looierij Requoin: fabrieksschoorsteen

Onderdeel III, fabrieksschoorsteen, Tuigleerstraatje, ongenummerd Inleiding Fabrieksschoorsteen uit omstreeks het eerste kwart van de 20ste eeuw, behorend bij het looierijcomplex van de firma M.B. Regouin. Omschrijving Op het voormalige fabrieksterrein staat een rood-bakstenen fabrieksschoorsteen ter hoogte van circa 20 meter. Waardering De fabrieksschoorsteen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw vertegenwoordigt algemeen belang op basis van: - de ouderdom; - de gaafheid; - de bouwhistorische betekenis; - de beeldbepalende waarde als historisch herkenningsteken; - de structurele betekenis voor het fabrieksensemble van de firma M.B. Regouin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521345
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Looierij Requoin: fabrieksschoorsteen in Cuijk

Café Tapperij Kansas (voorheen sigarenfabriek met loods)

Kerkstraat 7
Cuijk
Inleiding SIGARENFABRIEK uit 1908 met OPSLAGLOODS gebouwd voor de familie Philipsen van Hussen, die onder de naam "Kansas" hun producten op..

Looierij Requoin: looierijgebouw of fabriekshuis

Grotestraat 3
Cuijk
Onderdeel II, looierijgebouw of fabriekshuis (Grotestraat 3) Inleiding Het looierijgebouw of fabriekshuis uit 1838 is het hoofdgebouw va..

Looierij Requoin: fabrikantenwoonhuis

Grotestraat 1
Cuijk
Onderdeel I, fabrikantenwoonhuis (Grotestraat 1) Inleiding Woonhuis van de in 1843 uit Frankrijk komende leerlooiersfamilie M.B. Regouin..

R.K.Pastorie

Kerkstraat 10
Cuijk
R.K.Pastorie. Herenhuis met gepleisterde lijstgevel en Empire boogramen uit het het begin van de 19e eeuw; koetshuis met in- en uitgezwenkte..

Kerktoren van de Martinus

Castellum 1
Cuijk
Kerktoren bij de in 1913 gebouwde neo-gotische St.Martinuskerk. 15e eeuws bakstenen gebouw van drie geledingen, versierd met vlakke spitsboo..

Kaart & Routeplanner