Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakhuis in Beers NB

Boerderij

Broekkant 11
5437ND Beers NB (gemeente Cuijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1925 1925 ca. 1925


Beschrijving van Bakhuis

Inleiding Aan de westelijke zijde van de terp bevindt zich een eenvoudig BAKHUIS, dat in de huidige vorm dateert uit omstreeks 1925 maar mogelijk een oudere kern heeft. Omschrijving Het eenlaags bakhuisje heeft een rechthoekige plattegrond en een met golfplaat afgedekt zadeldak. Het sterk gescheurde muurwerk is opgetrokken in cementsteen en voorzien van een vierruits ijzeren venster en een getoogd stalvenster. In de oostelijke gevel is een deur. Waardering Het bakhuis is van algemeen belang. Het gebouw heeft cultuurhistorisch belang als voorbeeld van de sociaal-economische ontwikkeling van de landbouw in het Maasgebied en als voorbeeld van de typologische ontwikkeling van de boerderij. Architectuurhistorisch is het pand van belang vanwege de bijzondere samenhang tussen exterieur en interieur. Het geheel is markant gelegen op een verhoging in het landschap en is belangrijk vanwege de gaafheid van het in- en exterieur en als zodanig zeldzaam. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521343
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakhuis in Beers NB

Kortgevelboerderij

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding De KORTGEVELBOERDERIJ ligt op de zuidelijke zijde van de kunstmatige verhoging. Deze boerderij bestaat uit een woonhuis met aangr..

Schuur

Broekkant 11
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding Aan de noordelijke zijde van de terp ligt de uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende, deels in hout en deels in cem..

T-boerderij "Broekherberg"

Broekkant 7
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding In het voormalige broek te Beers ligt de T-BOERDERIJ 'Broekherberg', met langgerekt bedrijfsgedeelte en langsdeel, blijkens een g..

Klein Garisveld

Tongelaar 24
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Boerderij "Kleine Garisveld, uit 1820 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype, waarvan het voorhuis aan de rechterzi..

Tongelaer

Tongelaar 12
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Kasteel Tongelaer. Overblijfsel van het kasteel zijn een omgracht terrein, en een poorttoren waarvan de poort aan een kant dichtgezet. Onder..

Kaart & Routeplanner

Route naar Bakhuis in Beers NB

Foto's (6)