Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Complex Hezelstraat: vrijstaande kerverij in Erp

Nijverheid Industrie

Hezelstraat 23
5469CE Erp (gemeente Veghel)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1922


Beschrijving van Complex Hezelstraat: vrijstaande kerverij

Inleiding. Vrijstaande KERVERIJ. Gebouwd in 1922 in Ambachtelijk-Tradionele vormen. Omschrijving. Eénlaags bedrijfspand op een rechthoekige plattegrond onder een mansardedak. Het dak is gedekt met muldenpannen. Oorspronkelijk waren alle gevels geheel in hout uitgevoerd, na oorlogsschade is het gebouw op een bakstenen plint gezet. In de gevels zijn vooral zesruitsramen aangebracht. Er zijn enkele liggende ramen aanwezig. Toegang via smalle houten opgeklampte deuren. Het interieur bestaat uit een grote ruimte op de begane grond en een zolder die door luiken in de vloer met de begane grond in verbinding staat. Waardering. De kerverij is van algemeen belang en heeft cultuurhistorisch belang als uitdrukking van de sociaal-economische omtwikkeling en de typologische ontwikkeling van de gebouwen voor de tabaksindustrie. Het gebouw is van belang vanwege de gaafheid en zeldzaamheid van het type. Het heeft ensemblewaarde, het is een essentieel onderdeel van het geheel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 521253
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Complex Hezelstraat: vrijstaande kerverij in Erp

Complex Hezelstraat: woonhuis met bedrijfsruimten

Hezelstraat 23
Erp (Gemeente Veghel)
Inleiding. Woonhuis met bedrijfsruimten in Ambachtelijk-Tradionele stijl. Het huis dateert uit circa 1890. In de jaren twintig van de twint..

Woonhuis met bedrijfsruimte

Kerkstraat 31
Erp (Gemeente Veghel)
Inleiding. WOONHUIS met BEDRIJFSRUIMTE, gebouwd in 1910 in een sobere Traditionalistische bouwstijl. Bij restauratiewerkzaamheden rond 1995..

Boerderij met brouwerij "De Meibloem"

Molentiend 2
Erp (Gemeente Veghel)
Inleiding. BOERDERIJ met BROUWERIJ "de Meibloem". Thans alleen als woning in gebruik. Het object dateert van 1898 en vertoont elementen van..

R.K. St.Servatiuskerk

Kerkstraat 1
Erp (Gemeente Veghel)
R.K. Kerk van St.Servatius. Kerkgebouw in Waterstaatsstijl (barok klassicisme) uit 1843-1844 door A. van Veggel. Vierkante gekoepelde toren ..

Voormalige raadhuis

Hertog Janplein 9
Erp (Gemeente Veghel)
Raadhuis. Bakstenen gebouw uit 1791, de voorgevel met een fronton bekroond en voorzien van een hardstenen plint; geblokte hoekpilasters, har..

Kaart & Routeplanner

Route naar Complex Hezelstraat: vrijstaande kerverij in Erp

Foto's (1)