Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Volharding, kleine schuur in Nieuwe Pekela

Boerderij

Jan Oldenburgerstraat E 110 E
9663RW Nieuwe Pekela (gemeente Pekela)
Groningen

Bouwjaar: 1924


Beschrijving van Volharding, kleine schuur

Omschrijving SCHUUR (1924) opgetrokken op een rechthoekige plattegrond in een hergebruikte roodbruine baksteen. Het zadeldak, gedekt met een rode Hollandse pan heeft strakke windveren en een gemetselde schoorsteen op het rechter dakvlak. In de noordwestgevel een opgeklampte deur en twee kleine ijzeren, licht getoogde vierruits vensters met strek; in de noordoostgevel een deur met rollaag en een klein getoogd ijzeren venster met strek; in de zuidoostgevel een licht getoogd ijzeren zesruits schuurvenster met strek. Waardering Kleine schuur gebouwd in 1924 van algemeen belang - als voorbeeld van een schuur gebouwd in afbraakmaterialen - vanwege de functionele relatie met de landbouwschuur - vanwege de hoge mate van gaafheid (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520987
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Volharding, kleine schuur in Nieuwe Pekela

Volharding

Jan Oldenburgerstraat E 110E
Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
Omschrijving LANDBOUWSCHUUR (1924) met ingebouwde WONING opgetrokken in een rode baksteen op een trasraam van rode klinkers, afgezet met ee..

Villaboerderij in Overgangsstijl

Jan Oldenburgerstraat E 98E
Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
Inleiding VILLABOERDERIJ gebouwd in de jaren twintig van de twintigste eeuw in opdracht van H. Nieboer, waarschijnlijk ontworpen door archi..

Nooitgedacht, directeurswoning

Jan R. Stuutstraat F 6F
Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
Omschrijving Voormalige DIRECTEURSWONING uit omstreeks 1888 met aangebouwd ACHTERHUIS opgetrokken in een Ambachtelijk-traditionele stijl me..

Schakelstation (Nieuwe Pekela 5502)

Doorsneeweg 2
Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
Inleiding SCHAKELSTATION ontworpen in 1936 door Ir. J.H. Timmer in opdracht van het Provinciaal Electriciteitsbedrijf te Groningen. Aanneme..

Marechaussekazerne Voorm. marechausseekazerne met aangebouwde schuren

Jan Oldenburgerstraat E 20E-a
Nieuwe Pekela (Gemeente Pekela)
Inleiding MARECHAUSSEEKAZERNE met aangebouwde SCHUREN op U-vormige plattegrond ontworpen in 1936 door gemeente-architect J. Tuinhof in een ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Volharding, kleine schuur in Nieuwe Pekela