Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Betonnen balkbrug in Vlagtwedde

Weg En Waterwerk

J. Buiskoolweg 15
9541XJ Vlagtwedde
Groningen

Bouwjaar: ca. 1930


Beschrijving van Betonnen balkbrug

Omschrijving VASTE BRUG van het balkbrugtype gelegen over de Noordelijke Hoofdwijk en gebouwd omstreeks 1930. De brug heeft een betonnen onderbouw (balken en platen) waarover een rijdek van klinkers is gelegd, met aan weerszijden een betonnen stoep met ijzeren rand. Het brugdek rust op gemetselde landhoofden. Aan weerszijden van de brug zijn leuningen van geklonken ijzeren profielen geplaatst. Waardering Vaste brug van algemeen belang vanwege architectuur- en cultuurhistorische waarde: - als voorbeeld van een vaste betonnen brug uit omstreeks 1930 in de provincie Groningen - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de zeldzaamheidswaarde van dit type brug in de provincie Groningen - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie tussen de brug en de J. Buiskoolweg (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520944
Laatste wijziging: 2014-08-02 11:35:36.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Betonnen balkbrug in Vlagtwedde

J. Buiskoolweg

J. Buiskoolweg 15
Vlagtwedde
Omschrijving WEG met BEPLANTING, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden di..

Weg met beplanting

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving WEG met beplanting, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden di..

Kunstmestloods

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving KunstmestLOODS uit 1937 opgetrokken in hout op een rechthoekige plattegrond. Het zadeldak is gedekt met gegolfde asbestplaten...

Voetgangersbruggetje

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VOETGANGERSBRUGGETJE van beton uit omstreeks 1936 met aan weerszijden een leuning bestaande uit buisstalen stijlen en gebogen ..

Ontginningsboerderij

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving ONTGINNINGSBOERDERIJ opgetrokken in een donkerrode baksteen. Het VOORHUIS heeft een aangekapt schilddak met wolfeind en rechth..

Kaart & Routeplanner

Route naar Betonnen balkbrug in Vlagtwedde