Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ontginningsboerderij, bijschuur in Sellingen

Boerderij

Ter Apelerstraat 42
9551XK Sellingen (gemeente Vlagtwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1914 1914 ca. 1914


Beschrijving van Ontginningsboerderij, bijschuur

Omschrijving BIJSCHUUR uit omstreeks 1914 opgetrokken in een roodbruine baksteen onder een zadeldak, gedekt met golfplaat. Het zadeldak heeft strakke windveren en een hoge gemetselde hoekschoorsteen. De beide topgevels zijn bekleed met een fors houten beschot. In de voorgevel (zuidoost) hoge dubbele houten schuurdeuren; een (vernieuwde) deur; een getoogd ijzeren zesruits schuurvenster. In de zuidwestgevel twee kleine deuren en een klein venster. In de noordoostgevel twee kleine ijzeren getoogde vierruits vensters. Waardering Bijschuur van algemeen belang - als voorbeeld van een bijschuur met rechte topgevels, zo typerend voor Westerwolde - vanwege de functionele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520938
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ontginningsboerderij, bijschuur in Sellingen

Ontginningsboerderij in Overgangsstijl

Ter Apelerstraat 42
Sellingen (Gemeente Vlagtwedde)
Omschrijving ONTGININGSBOERDERIJ (gebouwd in 1914 in Overgangsarchitectuur) opgetrokken in een bruin-rode baksteen op een trasraam van brui..

Hallenhuisboerderij met dwarsdeel en terugliggende baander

Sellingerstraat 5
Sellingen (Gemeente Vlagtwedde)
Een der laatste boerderijen van het Saskische dwarsgedeelte uit plm 1790 met inrit aan de lange zijde. Hoewel sterk gemoderniseerd in het wo..

Walsterarve

Ter Apelerstraat 28
Sellingen (Gemeente Vlagtwedde)
Zeer fraaie grote boerderij met omlijste ingang links opzij van het voorhuis. In de rechterhelft opkamer boven kelder; vensters van opkamer ..

Grote hallenhuisboerderij

Ter Apelerstraat 19
Sellingen (Gemeente Vlagtwedde)
Grote boerderij zonder uitgebouwd voorhuis. Omlijste ingang in het midden van de voorgevel; zesruitsvensters en zes kleine zoldervensters. V..

Ter Haar 5710

Sellingerstraat 19
Ter Apel (Gemeente Vlagtwedde)
Inleiding TRANSFORMATORGEBOUW, gebouwd omstreeks 1928 in opdracht van het Provinciaal Elektriciteitsbedrijf (PEB) in een stijl waarin Amste..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ontginningsboerderij, bijschuur in Sellingen