Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Kunstmestloods in Vriescheloo

Gebouw

J. Buiskoolweg 12
9699TT Vriescheloo (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: 1937


Beschrijving van Kunstmestloods

Omschrijving KunstmestLOODS uit 1937 opgetrokken in hout op een rechthoekige plattegrond. Het zadeldak is gedekt met gegolfde asbestplaten. Voorzover zichtbaar bovenin de zijwanden een doorlopende reeks zesruits ramen; in de kopgevels een deur en vier zesruits ramen. Waardering Kunstmestloods van algemeen belang - als voorbeeld van een houten kunstmestloods uit 1937 - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520920
Laatste wijziging: 2014-08-02 11:35:36.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Kunstmestloods in Vriescheloo

Ontginningsboerderij

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving ONTGINNINGSBOERDERIJ opgetrokken in een donkerrode baksteen. Het VOORHUIS heeft een aangekapt schilddak met wolfeind en rechth..

Voetgangersbruggetje

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VOETGANGERSBRUGGETJE van beton uit omstreeks 1936 met aan weerszijden een leuning bestaande uit buisstalen stijlen en gebogen ..

Weg met beplanting

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving WEG met beplanting, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden di..

Betonnen balkbrug

J. Buiskoolweg 15
Vlagtwedde
Omschrijving VASTE BRUG van het balkbrugtype gelegen over de Noordelijke Hoofdwijk en gebouwd omstreeks 1930. De brug heeft een betonnen o..

J. Buiskoolweg

J. Buiskoolweg 15
Vlagtwedde
Omschrijving WEG met BEPLANTING, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden di..

Kaart & Routeplanner

Route naar Kunstmestloods in Vriescheloo