Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Weg met beplanting in Vriescheloo

Weg En Waterwerk

J. Buiskoolweg 12
9699TT Vriescheloo (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1930 1930 ca. 1930


Beschrijving van Weg met beplanting

Omschrijving WEG met beplanting, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden dichte beplanting (o.a. hulst, rododendrons, taxus, berken, wilgen, esdoorns, sneeuwbes, jasmijn, etc.). Waardering Weg met beplanting van algemeen belang: - als voorbeeld van een weg met beplanting uit omstreeks 1930 - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid van aanleg - vanwege de historische relatie met de jonge veenontginningen in Westerwolde - als herinnering aan de werkverschaffing - vanwege de typologische zeldzaamheid in de provincie Groningen - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie tussen de weg en de ontginningsboerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520919
Laatste wijziging: 2014-08-02 11:35:36.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Weg met beplanting in Vriescheloo

Voetgangersbruggetje

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VOETGANGERSBRUGGETJE van beton uit omstreeks 1936 met aan weerszijden een leuning bestaande uit buisstalen stijlen en gebogen ..

Kunstmestloods

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving KunstmestLOODS uit 1937 opgetrokken in hout op een rechthoekige plattegrond. Het zadeldak is gedekt met gegolfde asbestplaten...

Ontginningsboerderij

J. Buiskoolweg 12
Vriescheloo (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving ONTGINNINGSBOERDERIJ opgetrokken in een donkerrode baksteen. Het VOORHUIS heeft een aangekapt schilddak met wolfeind en rechth..

Betonnen balkbrug

J. Buiskoolweg 15
Vlagtwedde
Omschrijving VASTE BRUG van het balkbrugtype gelegen over de Noordelijke Hoofdwijk en gebouwd omstreeks 1930. De brug heeft een betonnen o..

J. Buiskoolweg

J. Buiskoolweg 15
Vlagtwedde
Omschrijving WEG met BEPLANTING, aangelegd in de jaren dertig. De geasfalteerde weg is gelegen door Rhederveld en heeft aan beide zijden di..

Kaart & Routeplanner

Route naar Weg met beplanting in Vriescheloo