Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuisboerderij, bijschuur in Blijham

Boerderij

Oosteinde 42
9697XH Blijham (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1890


Beschrijving van Dwarshuisboerderij, bijschuur

Omschrijving De BIJSCHUUR, gebouwd omstreeks 1890 in een Ambachtelijk-traditionele stijl, is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop donkere muldenpannen; strakke houten windveren; muurankers. In de topgevel aan de voorzijde (westgevel) getoogde dubbele opgeklampte houten schuurdeuren met ijzeren gehengen onder een houten latei en rollaag. In de noordgevel dubbele opgeklampte houten schuurdeuren onder een houten latei en een getoogd vierruits venster onder rollaag. In de zuidgevel een getoogd vierruits venster onder rollaag. Waardering Bijschuur van algemeen belang: - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de boerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520916
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuisboerderij, bijschuur in Blijham

Dwarshuisboerderij met voorhuis in eclectische stijl met neoclassicistische elementen en schuur

Oosteinde 42
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS, gebouwd in 1894 in een Eclectische stijl met Neo-Classicistische elementen, en ..

Leeuwenhorst, stookhut

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De STOOKHUT (omstreeks 1900) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in bruinrode baksteen en wordt gedekt door een zadelda..

Leeuwenhorst

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VILLABOERDERIJ, gebouwd in 1900 in een Eclectische stijl met Neo-Renaissance elementen, bestaande uit een VOORHUIS, HOOFDSCHUU..

Leeuwenhorst, tuin

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving TUIN aangelegd omstreeks 1900 in Landschapsstijl, mogelijk naar ontwerp van J. Vroom sr, op een geheel omgracht perceel aan de..

Boschplaatse 1 De Boschplaatse, villa

Oosteinde 46
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De één verdieping hoge VILLA (gebouwd in 1887 in Eclectische stijl) met souterrain onder het gehele voorhuis, op nagenoeg re..

Kaart & Routeplanner

Route naar Dwarshuisboerderij, bijschuur in Blijham