Schuur in Overgangsstijl in Bellingwolde

Hoofdweg 242
9695AV Bellingwolde (gemeente Bellingwedde)

Beschrijving van Schuur in Overgangsstijl

Omschrijving De SCHUUR (gebouwd in 1916 in Overgangsarchitectuur) op rechthoekige plattegrond heeft witgepleisterde gevels op een trasraam van gesinterde bruinpaarse baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop verbeterde zwarte Hollandse pannen; houten goot op klossen; strakke houten windveren; gepleisterde steunberen afgedekt met baksteen. De gevels worden geleed door halfronde vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag en onderdorpel van bruinpaarse baksteen. In de topgevel aan de voorzijde (westgevel) een houten deur waarin een venster met roedenverdeling onder strek met aan weerszijden een halfrond venster. In de deels beschoten top een rond venster met ijzeren roedenverdeling en rondom een rollaag. In de topgevel aan de achterzijde (oostgevel) een opgeklampte houten deur onder strek met aan de rechterzijde twee halfronde vensters. In de deels beschoten top een rond venster met ijzeren roedenverdeling en rondom een rollaag. De zuidgevel wordt geleed door vier steunberen waartussen drie halfronde vensters. Waardering Schuur van algemeen belang: - vanwege de hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de rentenierswoning (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)