Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boschplaatse 4 De Boschplaatse, tuin in Blijham

Tuin Park Landgoed

Oosteinde 46
9697XH Blijham (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1890 1890 ca. 1890


Beschrijving van Boschplaatse 4 De Boschplaatse, tuin

Omschrijving TUIN aangelegd omstreeks 1890 in een landschappelijke stijl op een geheel omgracht terrein aan de voor- en oostzijde van de villa. De tuin heeft een asymmetrische aanleg waarin gazons, monumentale loofbomen, een gracht waaruit een fraaie kronkelvijver voortkomt en een bos. Over de vijver ligt een niet-originele brug. Een oprijlaan aan de westzijde verschaft toegang tot het complex. Waardering Tuin aangelegd omstreeks 1890 van algemeen tuinhistorisch belang: - als voorbeeld van een asymmetrisch aangelegde tuin in landschappelijke tuinstijl uit omstreeks 1890 - vanwege de voor dit tuintype kenmerkende onderdelen, zoals bos en gracht waaruit een kronkelvijver voorkomt - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villa en het tuinhuis (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520901
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boschplaatse 4 De Boschplaatse, tuin in Blijham

Boschplaatse 1 De Boschplaatse, villa

Oosteinde 46
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De één verdieping hoge VILLA (gebouwd in 1887 in Eclectische stijl) met souterrain onder het gehele voorhuis, op nagenoeg re..

Boschplaatse 2 De Boschplaatse, tuinhuis

Oosteinde 46
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving Het TUINHUIS uit omstreeks 1890 op vierkante plattegrond met afgeschuinde zijden heeft beschoten gevels en wordt gedekt door e..

Boschplaatse 3 De Boschplaatse, arbeiderswoning

Oosteinde 48
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De ARBEIDERSWONING (gebouwd omstreeks 1920 in Ambachtelijk-traditionele stijl) van het krimpjestype op nagenoeg rechthoekige p..

Leeuwenhorst, tuin

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving TUIN aangelegd omstreeks 1900 in Landschapsstijl, mogelijk naar ontwerp van J. Vroom sr, op een geheel omgracht perceel aan de..

Leeuwenhorst

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VILLABOERDERIJ, gebouwd in 1900 in een Eclectische stijl met Neo-Renaissance elementen, bestaande uit een VOORHUIS, HOOFDSCHUU..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boschplaatse 4 De Boschplaatse, tuin in Blijham

Foto's (1)