Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Leeuwenhorst, stookhut in Blijham

Boerderij

Oosteinde 44
9697XH Blijham (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1900 1900 ca. 1900


Beschrijving van Leeuwenhorst, stookhut

Omschrijving De STOOKHUT (omstreeks 1900) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in bruinrode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop niet-originele Friese golfpannen; gemetselde nokschoorsteen met twee keramieken pijpen; tuitgevels afgedekt met een rollaag; gietijzeren goot. In de oostgevel een niet-originele deur en een getoogd liggend venster met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag. In de westgevel twee getoogde liggende vensters met decoratieve ijzeren roedenverdeling onder rollaag. Waardering Stookhut van algemeen belang: - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de villaboerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520895
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Leeuwenhorst, stookhut in Blijham

Leeuwenhorst

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving VILLABOERDERIJ, gebouwd in 1900 in een Eclectische stijl met Neo-Renaissance elementen, bestaande uit een VOORHUIS, HOOFDSCHUU..

Leeuwenhorst, tuin

Oosteinde 44
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving TUIN aangelegd omstreeks 1900 in Landschapsstijl, mogelijk naar ontwerp van J. Vroom sr, op een geheel omgracht perceel aan de..

Dwarshuisboerderij met voorhuis in eclectische stijl met neoclassicistische elementen en schuur

Oosteinde 42
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS, gebouwd in 1894 in een Eclectische stijl met Neo-Classicistische elementen, en ..

Dwarshuisboerderij, bijschuur

Oosteinde 42
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De BIJSCHUUR, gebouwd omstreeks 1890 in een Ambachtelijk-traditionele stijl, is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt d..

Boschplaatse 1 De Boschplaatse, villa

Oosteinde 46
Blijham (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De één verdieping hoge VILLA (gebouwd in 1887 in Eclectische stijl) met souterrain onder het gehele voorhuis, op nagenoeg re..

Kaart & Routeplanner

Route naar Leeuwenhorst, stookhut in Blijham

Foto's (3)