Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stookhut in Bellingwolde

Boerderij

Wymeersterweg 1
9695XA Bellingwolde (gemeente Bellingwedde)
Groningen

Bouwjaar: ca. 1870 1870 ca. 1870


Beschrijving van Stookhut

Omschrijving De STOOKHUT (gebouwd omstreeks 1870 in een Ambachtelijk-traditionele stijl) op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen en wordt gedekt door een zadeldak waarop niet-originele pannen; gemetselde nokschoorsteen; strakke houten windveren. In de topgevel aan de noordzijde een opgeklampte houten deur. In zowel de oost- als westgevel een tweeruits venster. Waardering Stookhut van algemeen belang: - vanwege de vrij hoge mate van gaafheid - vanwege de functionele en ruimtelijk-visuele relatie met de keuterboerderij (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520883
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stookhut in Bellingwolde

Keuterboerderij in ambachtelijk-traditionele stijl

Wymeersterweg 1
Bellingwolde (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De één verdieping hoge KEUTERBOERDERIJ (gebouwd in 1870 in een Ambachtelijk-traditionele stijl), met aan de zuidzijde één ..

Keuterboerderij met krimp onder driezijdig schilddak

Wymeersterweg 2
Bellingwolde (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving KEUTERBOERDERIJ met aan de rechterzijde één krimp, opgetrokken in een rood-bruine baksteen. Het driezijdige schilddak tegen ..

Stookhut

Wymeersterweg 2
Bellingwolde (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving STOOKHUT opgetrokken in een rood-bruine baksteen onder een zadeldak met topschoorsteen. Het zadeldak heeft strakke windveren e..

Stookhut

Hoofdweg 303
Bellingwolde (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving De STOOKHUT op rechthoekige plattegrond is opgetrokken in rode baksteen op een aangesmeerd trasraam en wordt gedekt door een z..

Dwarshuisboerderij in eclectische stijl met classicistische motieven

Hoofdweg 303
Bellingwolde (Gemeente Bellingwedde)
Omschrijving DWARSHUISBOERDERIJ bestaande uit een VOORHUIS en SCHUUR, gebouwd in 1898 in een Eclectische stijl met enkele classicistische m..

Kaart & Routeplanner