Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schuur in Ambachtelijke-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij in Vianen

Boerderij

Helsdingse Achterweg 22
4133NC Vianen
Utrecht

Bouwjaar: 1849


Beschrijving van Schuur in Ambachtelijke-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij

Inleiding SCHUUR in Ambachtelijke-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij uit 1849. N.B. De schuur is gedeeltelijk met nieuwe pannen gedekt. Omschrijving De schuur is in baksteen opgetrokken vanuit een rechthoekige plattegrond. Het zadeldak met wolfseinden is deels met Hollandse pannen gedekt, alleen de nok is met riet gedekt. Vrijwel rondom bevindt zich een gecementeerde plint. De voorgevel bevat een rechtgesloten venster met tweedelig raam en luiken en een hooiluik. In de achtergevel bevindt zich een dubbele staldeur met origineel geheng en een hooiluik. Waardering De schuur is van algemeen belang vanwege de architectuurhistorische, cultuurhistorische, en ensemblewaarde en de gaafheid: - als functioneel onderdeel van het boerderijcomplex. - vanwege het materiaalgebruik en de detaillering. - vanwege de bouwkundige onderdelen die redelijk gaaf zijn in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering. - vanwege de herkenbare ruimtelijk-functionele en visuele relatie met de boerderij en de andere schuur. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520867
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schuur in Ambachtelijke-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij in Vianen

Schuur in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij

Helsdingse Achterweg 22
Vianen
Inleiding SCHUUR in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij uit 1849. N.B. De schuur is verbouwd ten behoeve ..

Boerderij, als onderdeel van het complex, van het type T-huisboerderij met middenlangsdeel

Helsdingse Achterweg 22
Vianen
Inleiding BOERDERIJ, als onderdeel van het complex, van het type T-huisboerderij met middenlangsdeel uit 1849 gebouwd in opdracht van Cees ..

Kapel, verbouwd tot boerderij

Helsdingse Achterweg 9
Vianen
In oorsprong laat-middeleeuwse KAPEL, waarvan de hoge kap, het muurwerk en de driezijdige koorsluiting met steunberen bewaard zijn. Verbouwd..

Bolgerijense brug

-
Vianen
Inleiding De over het Merwedekanaal (oorspronkelijk Zederikkanaal) gelegen DRAAIBRUG, die de Merwedekade met de Panoven verbindt is bekend ..

Orgel Gereformeerde kerk

Groenekade 7
Vianen
De Gereformeerde kerk VANWEGE het eenklaviers mechanisch orgel met 6 registers gemaakt door de Rotterdamse firma Kam & Van der Meulen in het..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schuur in Ambachtelijke-traditionele bouwtrant, als onderdeel van de boerderij in Vianen

Foto's (3)