Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Schoonoord, duiventil in 's Graveland

Tuin Park Landgoed

Zuidereinde 11
1243KH 's Graveland (gemeente Wijdemeren)
Noord Holland

Bouwjaar: 1930


Beschrijving van Schoonoord, duiventil

Inleiding DUIVENTIL, behorende tot de buitenplaats "Schoonoord", waarschijnlijk geplaatst in 1930 naar het ontwerp van J. van Erven Dorens, gezien de uitvoering in dezelfde stijl en hetzelfde materiaal als het door hem ontworpen landhuis met aangebouwde dienstwoning in de Engelse landhuisstijl. De duiventil is geplaatst aan de zuidzijde van het gazon, bij de tuinschuur. Omschrijving Kleine vierkante duiventil in rabat op schoren, geplaatst op een basement van rustica en afgesloten door een ver overstekend rieten kegeldak. Waardering De duiventil is van algemeen belang wegens architectuur- en cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel, behorende bij het landhuis met aangebouwde dienstwoning uit 1930 naar het ontwerp van J. van Erven Dorens op de buitenplaats "Schoonoord". (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520853
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Schoonoord, duiventil in 's Graveland

Schoonoord, historische tuin- en parkaanleg

Zuidereinde 11
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Inleiding HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. Parkaanleg op uit de eerste helft van de 17de eeuw (vóór 1636) aangelegde als zodanig nog gaaf..

Schoonoord, sokkels met lantaarns bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats schoonoord

Zuidereinde 11
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Inleiding SOKKELS MET LANTAARNS bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats Schoonoord. Omschrijving Twee kunststenen sok..

Schoonoord, bakstenen dam

Zuidereinde 11
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Inleiding BAKSTENEN DAM uit het laatste kwart van de 18de eeuw, behorende bij de historische buitenplaats Schoonoord. Omschrijving Rode..

Schoonoord

Zuidereinde 11
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Inleiding LANDHUIS met aangebouwde DIENSTWONING, genaamd "Schoonoord" en onderdeel van de gelijknamige buitenplaats, gebouwd in 1930 in Eng..

Schoonoord, schuur en aangebouwde tuinmuur, behorende bij het landhuis 'schoonoord'

Zuidereinde 11
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Inleiding SCHUUR en aangebouwde TUINMUUR, behorende bij het landhuis "Schoonoord". De schuur staat aan de zuidzijde van het landhuis en de ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Schoonoord, duiventil in 's Graveland