Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Schoonoord, sokkels met lantaarns bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats schoonoord in 's Graveland

Zuidereinde 11
1243KH 's Graveland (gemeente Wijdemeren)

Bouwjaar: 1900

Beschrijving van Schoonoord, sokkels met lantaarns bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats schoonoord

Inleiding SOKKELS MET LANTAARNS bij de entree, behorende bij de historische buitenplaats Schoonoord. Omschrijving Twee kunststenen sokkels in neo-Lodewijk XV-stijl met ijzeren lantaarns op bakstenen dam bij de toegangslaan van Schoonoord. Op beide sokkels, die uit ca. 1900 dateren, in reliëf de naam van de buitenplaats. Waardering De sokkels met lantaarns uit omstreeks 1900 zijn van algemeen belang vanwege de cultuur- en architectuurhistorische waarde als karakteristieke en gave markering van de entree tot buitenplaats Schoonoord in neo-Lodewijk XV-stijl en vanwege de situationele waarde als beelbepalend en historisch-functionele onderdeel in samenhang met de overige onderdelen van de buitenplaats, gelegen binnen het beschermde gezicht 's-Graveland. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)