Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landgoed Strypemonde: twee veeshelters in Rockanje

Boerderij

Windgatseweg 18
3235NX Rockanje (gemeente Westvoorne)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1937
Architect: J.W. Janzen


Beschrijving van Landgoed Strypemonde: twee veeshelters

Inleiding Ensemble van twee VEESHELTERS gebouwd in 1937 naar ontwerp van J.W. Janzen, onderdeel van de in de jaren 1936-1937 in opdracht van William Smith tot stand gekomen complex landgoed Strypemonde. De veeshelters staan op de grote weide, aan weerszijden van de vijver aan de rand van het bos. Omschrijving Twee aan de bosrand staande veeshelters opgetrokken in hout en afgesloten met rietgedekte kappen. Eén van de shelters heeft een ovale plattegrond en is voorzien van een rechtgesloten gevelopening zonder deur en een vorst met gesmoorde pannen op het schilddak. De tweede, kleinere shelter heeft een vierkante plattegrond en een met zink beklede nokpunt op het tentdak. Waardering De veeshelters zijn van algemeen belang vanwege de cultuurhistorische en de ensemblewaarde. - De veeshelters zijn van cultuurhistorische belang als bijzondere onderdelen van een landgoed en een gebied dat een bijzonder landschappelijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. - De veeshelters hebben ensemblewaarde vanwege de bijzondere samenhang met het bijzondere omringende landschap en de overige bouwwerken op het landgoed strypemonde. - De veeshelters zijn tevens van belang vanwege de herkenbaarheid en de grote mate van gaafheid. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520827
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landgoed Strypemonde: twee veeshelters in Rockanje

Landhuis Strypemonde

Windgatseweg 18
Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Inleiding In 1937-1938 naar ontwerp van architect J.W. Janzen op een restant van de St. Pietersdijk gebouwd LANDHUIS, dat van oorsprong de ..

Landgoed Strypemonde: toegangshek

Windgatseweg 18
Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Inleiding TOEGANGSHEK behorende bij het in de jaren 1936-1937 in opdracht van James van Hoey Smith tot stand gekomen complex landgoed Stryp..

Landgoed Strypemonde: voetgangersbrug

Windgatseweg 18
Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Inleiding VOETGANGERSBRUG behorende bij het in de jaren 1936-1937 in opdracht van James van Hoey Smith tot stand gekomen complex landgoed..

Landgoed Strypemonde: ponystal met hooiberg

Windgatseweg 18
Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Inleiding PONYSTAL met bijbehorende kleine HOOIBERG, gebouwd in de jaren 1936-1937 in opdracht van James van Hoey Smith naar ontwerp van d..

Landgoed Strypemonde: houtschuur

Windgatseweg 18
Rockanje (Gemeente Westvoorne)
Inleiding HOUTSCHUUR behorende bij het in de jaren 1936-1937 in opdracht van James van Hoey Smith aangelegde complex landgoed Strypemonde...

Kaart & Routeplanner

Route naar Landgoed Strypemonde: twee veeshelters in Rockanje