Meer dan 63.000 rijksmonumenten


kasteel buitenplaats in Slijk Ewijk

Kasteel Buitenplaats

Grote Allee 2
6677MA Slijk Ewijk (gemeente Overbetuwe)
Gelderland

Bouwjaar: 1915


Beschrijving van kasteel buitenplaats

Omschrijving onderdeel 8: SCHUUR ANNEX KOETSHUIS. Naast de boerderij staat een op rechthoekige grondslag opgetrokken bakstenen schuur annex koetshuis uit 1915 onder een met gesmoorde Hollandse pannen gedekt wolfsdak met licht overstek op geprofileerde gordingen. In de zuidgevel bevindt zich een excentrisch geplaatste getoogde deeldeur waarboven een dakkapel met hooiluik onder een steekkapje en rechts daarvan twee vensters onder korfbogen, oostgevel met korfboogvormige deeldeur en in de top een gietijzeren korfboogvenster. Waardering De SCHUUR ANNEX KOETSHUIS is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving; - vanwege de ensemblewaarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520773
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van kasteel buitenplaats in Slijk Ewijk

boerderij

Grote Allee 2
Slijk Ewijk (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving onderdeel 7: BOERDERIJ MET SCHUREN. Aan de westzijde ligt de op de fundamenten van het middeleeuwse kasteel gebouwde baksten..

tuin park landgoed

Grote Allee 4
Slijk Ewijk (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving onderdeel 9: KAS. Ten noorden van de boerderij staat een (laat) l9de-eeuwse perzikenkas die oorspronkelijke in de moestuin s..

kasteel buitenplaats

Grote Allee 3
Slijk Ewijk (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving onderdeel 6: KOETSHUIS. Terzijde van het huis staat een witgepleisterd koetshuis uit 1840 (zie inscriptie sluitsteen J.C.W./F..

kasteel buitenplaats

Grote Allee 4
Slijk Ewijk (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Huis te Loïnen). Op enige afstand van de Waalbandijk ligt een witgepleisterd huis in neoclassicis..

tuin park landgoed

Grote Allee 4
Slijk Ewijk (Gemeente Overbetuwe)
Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSHEK. Aan de Grote Allee staat een l9de-eeuws hek van twee gemetselde hekpijlers met gecementeerde afdekp..

Kaart & Routeplanner

Route naar kasteel buitenplaats in Slijk Ewijk