Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinhuisje in Bergen (NH)

Tuin Park Landgoed

Eeuwigelaan 10
1861CM Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1926
Architect: J.W. Hanrath


Beschrijving van Tuinhuisje

Omschrijving TUINHUISJE uit 1926 in een bij de Engelse Landhuisstijl van de villa 'Westerwolde' passende ambachtelijk-traditionele bouwtrant, gebouwd naar ontwerp van de architect J.W. Hanrath. Houten huisje op een gemetselde plint, over één bouwlaag opgetrokken op een winkelhaakvormige plattegrond onder rieten schilddaken waarvan de noklijnen loodrecht op elkaar aansluiten. De gevels zijn opgetrokken in donkerbruine gepotdekselde houten delen en voorzien van deels gekoppelde vensters en glasdeuren met blank glas-in-lood. Rechts in het terugliggende deel van de voorgevel (O) de horizontaal gedeelde houten toegangsdeur en in het risalerende geveldeel rechts een dubbele glasdeur tussen twee vensters. Waardering Het houten tuinhuisje uit 1926 is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als grotendeels gaaf bij de villa 'Westerwolde' behorend tuinhuisje en vanwege de stilistische en historisch functionele relatie met de villa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520720
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinhuisje in Bergen (NH)

Westerwolde

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Inleiding VILLA 'Westerwolde' in Engelse Landhuisstijl, gebouwd als vakantiehuis in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in opdracht van mevr..

Garage, behorende bij villa 'Westerwolde'

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving GARAGE, behorende bij villa 'Westerwolde', gebouwd in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in een ambachtelijk-traditionele bouw..

't Oude Hof: inrijpoort

Eeuwigelaan 4
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 4: INRIJPOORT. Aan de Eeuwigelaan staat een gemetselde inrijpoort uit het einde van de 19de eeuw. De poort bestaat ..

Omgracht terrein met enige oude brugbogen

Eeuwigelaan 1Ongd
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Een omgracht terrein met enige oude brugbogen, gelegen rond het pand Eeuwigelaan 1.

't Oude Hof: zwarte schuur met teerpaal

Eeuwigelaan 7
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 11: ZWARTE SCHUUR MET TEERPAAL. Ten noordwesten van het hoofdgebouw staat een grote schuur uit ca. 1851, die oorspr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinhuisje in Bergen (NH)