Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Garage, behorende bij villa 'Westerwolde' in Bergen (NH)

Gebouw

Eeuwigelaan 10
1861CM Bergen (NH) (gemeente Bergen)
Noord Holland

Bouwjaar: 1920


Beschrijving van Garage, behorende bij villa 'Westerwolde'

Omschrijving GARAGE, behorende bij villa 'Westerwolde', gebouwd in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in een ambachtelijk-traditionele bouwtrant passend bij de Engelse Landhuisstijl van de villa. De garage ligt ten oosten van het huis bij de oprijlaan vanaf de Eeuwigelaan. De garage heeft een rechthoekige plattegrond en is boven een gemetselde plint over één bouwlaag opgetrokken in gepotdekselde houten delen onder een rietgedekt schilddak met rietvorsten. In de westgevel houten garagedeuren met sierlijk smeedijzeren beslag tussen gemetselde gevelhoeken en in de noordgevel links een enkele deur en ter plaatse van de middenas een gekoppeld venster. Waardering De bij villa 'Westerwolde' behorende garage is van algemeen belang vanwege de architectuur- en cultuurhistorische waarde als grotendeels gaaf historisch-functioneel onderdeel van het complex Westerwolde en vanwege de stilistische samenhang met de villa. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520719
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Garage, behorende bij villa 'Westerwolde' in Bergen (NH)

Westerwolde

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Inleiding VILLA 'Westerwolde' in Engelse Landhuisstijl, gebouwd als vakantiehuis in 1920 naar ontwerp van J.W. Hanrath in opdracht van mevr..

Tuinhuisje

Eeuwigelaan 10
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving TUINHUISJE uit 1926 in een bij de Engelse Landhuisstijl van de villa 'Westerwolde' passende ambachtelijk-traditionele bouwtran..

't Oude Hof: inrijpoort

Eeuwigelaan 4
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 4: INRIJPOORT. Aan de Eeuwigelaan staat een gemetselde inrijpoort uit het einde van de 19de eeuw. De poort bestaat ..

Omgracht terrein met enige oude brugbogen

Eeuwigelaan 1Ongd
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Een omgracht terrein met enige oude brugbogen, gelegen rond het pand Eeuwigelaan 1.

't Oude Hof: zwarte schuur met teerpaal

Eeuwigelaan 7
Bergen (NH) (Gemeente Bergen)
Omschrijving onderdeel 11: ZWARTE SCHUUR MET TEERPAAL. Ten noordwesten van het hoofdgebouw staat een grote schuur uit ca. 1851, die oorspr..

Kaart & Routeplanner

Route naar Garage, behorende bij villa 'Westerwolde' in Bergen (NH)