Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Graf Begraafplaats

Maasdijk 69
5371KB Demen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1866


Beschrijving van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument

Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh tussen de twee hardstenen grafkruisen het neogotische GRAFMONUMENT van P.A. van den Bergh en C. Timmermans, daterend uit omstreeks 1866. Omschrijving Het hardstenen grafmonument bestaat uit een brede vierkante sokkel en een opstand met aan alle zijden een driepasblindnis, bekroond door een kruisvormige beëindiging met een gelobt hard- stenen kruis. Aan de voorzijde in de nis een marmeren plaquette met de inscriptie: "Tot / godvruchtig / aandenken / van wijlen / den heer / Petrus / Arnoldus / van den / Bergh / geb. te Demen / den 29 / maart 1759 / in leven / assessor / en Heemraad / alhier / overleden / den 31 / maart 1837 / dat hij ruste / in vrede". Aan de noordelijke zijde op een dito plaquette de inscriptie: "en / deszelfs / echtgenoot / mejufvrouw / Catharina / Timmermans / geb. / te Geffen / den 31 mei / 1777 / en alhier / overleden / den 20 april / 1866 / dat zij ruste / in vrede". Waardering Het object is van belang als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling en wegens het bijzondere materiaalge- bruik. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520462
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Kerk van de H. Willibrordus

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Aan de voet van de Maasdijk gelegen georiënteerde neo-gotische zaalkerk uit 1857-1858 naar ontwerp van P.J.H. Cuypers met noordw..

Hekwerk met poortje

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding De privé-begraafplaats ten noorden van de R.K. H.Willibrordus- kerk, die aan de zuidelijke en westelijke zijde aan de kerk grens..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van het koor van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Va..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van de R.K. H. Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrordus te Demen staat op de privé-begraafplaats van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Foto's (1)