Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Graf Begraafplaats

Maasdijk 69
5371KB Demen (gemeente Oss)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1858

(1 recensie)

Beschrijving van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument

Inleiding Tegen de noordelijke muur van de R.K. H. Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh het in neogotische stijl uitgevoerde GRAFMONUMENT van P.A.M. van den Bergh, daterend uit omstreeks 1858. Het opstaande kruis is later toegevoegd. Omschrijving Het monument heeft een zandstenen, neo-gotisch gedetailleerd, in plattegrond vierkant basement met verdiepte velden en een over- hoeks bekronende sokkel, waarop een natuurstenen kruis is opge- steld. Op de sokkel vindt men langs de lijsten restanten van groene verf. De inscriptie op de voorzijde van de sokkel luidt: "R.I.P. / Petronella / Arnolda Maria / Van den Bergh". Op de westelijke zijde de deels door beschadigingen onleesbare inscrip- tie: "geb. te Demen / den / (...)", en aan de oostelijke zijde: "Aldaar overleden / den / 1 april 1858". Waardering Het object is van belang als bijzondere uitdrukking van een geestelijke ontwikkeling en wegens het bijzondere materiaalge- bruik en de ornamentiek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520459
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument
5
Recensie door: ()
Wat grappig ik leef nog
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Kerk van de H. Willibrordus

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Aan de voet van de Maasdijk gelegen georiënteerde neo-gotische zaalkerk uit 1857-1858 naar ontwerp van P.J.H. Cuypers met noordw..

Hekwerk met poortje

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding De privé-begraafplaats ten noorden van de R.K. H.Willibrordus- kerk, die aan de zuidelijke en westelijke zijde aan de kerk grens..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: zandstenen kruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de noordelijke muur van het koor van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats van de familie Va..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrordus te Demen staat op de privé-begraafplaats van ..

Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafkruis

Maasdijk 69
Demen (Gemeente Oss)
Inleiding Tegen de oostelijke muur van de noordelijke transeptarm van de R.K. H.Willibrorduskerk te Demen staat op de privé-begraafplaats ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Privé-begraafplaats van de familie Van den Bergh: grafmonument in Demen

Foto's (1)