Meer dan 63.000 rijksmonumenten


boerderij in Markelo

Boerderij

Wegdammerweg 2
7475MH Markelo (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

(1 recensie)

Beschrijving van boerderij

Onderdeel 5A Inleiding Boerderij met schuur behorende bij de historische buitenplaats Wegdam; het boerderijtje ligt ten westen, de schuur ten oosten van de weg; Omschrijving De BOERDERIJ, XIX, ligt aan de Wegdammerweg ten noorden van het huis, juist buiten de buitengracht; boerderij met één bouwlaag in baksteen op rechthoekige plattegrond; zadeldak met rode pannen, boven het woongedeelte (westen) afgewolfd; meerruitsramen met luiken in de kleuren van het landgoed Weldam: geel en zwart; achtergevel met naar beneden verlengd hooiluik. Waardering BOERDERIJ, deeluitmakend van een ensemble van boerderij met schuur, van algemeen belang - vanwege de ouderdom; - vanwege de aardige landelijke architectuur; - als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520454
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen (1)

boerderij
5
Recensie door: ()
Boerderij Esjan te Markelo (buurtschap Kerspel-Goor)
Toevoegen

Monumenten in de buurt van boerderij in Markelo

Wegdam: boerderij met schuur

Wegdammerweg 2
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 5B Inleiding Boerderij met schuur behorende bij de historische buitenplaats Wegdam; het boerderijtje ligt ten westen, de schuur ..

tuin park landgoed

Wegdammerweg 4
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 6A - 6D Omschrijving MUREN en HEKWERK behorend bij de historische buitenplaats Wegdam. De belangrijkste muren zijn de keermuren..

tuin park landgoed

Wegdammerweg 4
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 7A - 7C Omschrijving ORNAMENTEN behorend bij de historische buitenplaats Wegdam en bestaande uit: A. stel zandstenen ENTREEPAL..

Huis Wegdam

Wegdammerweg 4
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 1 Omschrijving HUIS WEGDAM uit 1758 mogelijk in oorsprong ouder, wordt gevormd door een blokvormig bakstenen gebouw op rechthoek..

Wegdam

Wegdammerweg 4
Markelo (Gemeente Hof van Twente)
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorend bij de historische buitenplaats Wegdam. De aanleg, XVIII en XIX; bestaat..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)