Meer dan 63.000 rijksmonumenten


RK Kerkhof in Ravenstein

Graf Begraafplaats


5370AA Ravenstein (gemeente Oss)
Noord Brabant


Beschrijving van RK Kerkhof

Inleiding Op de R.K. begraafplaats van Ravenstein gesitueerd, naamloos en ongedateerd GRAFKRUIS (ca. 1900). Omschrijving Het opengewerkte gietijzeren grafkruis is gesteld op een kunststenen basementje. Op het kruis is de voorstelling van de doop in de Jordaan afgebeeld. Waardering Het object is van algemeen belang. Het heeft cultuurhistorische waarde als bijzondere uitdrukking van een sociale en geestelijke ontwikkeling, in het bijzonder de ontwikkeling van de katholieke grafcultuur. Het heeft architectuurhistorische waarde vanwege de stijl en als voorbeeld van een gietijzeren grafkruis. Het heeft als onderdeel van een op de oude vestinggronden van het stadje gelegen begraafplaats ensemblewaarden als onderdeel van een groter geheel dat cultuurhistorisch, architectuurhistorisch en stedenbouwkundig van belang is. Het is gaaf bewaard gebleven. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520444
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van RK Kerkhof in Ravenstein

Toegangspoort van het RK-kerkhof

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Het neo-gotische PIJLERHEK MET POORT, dat de R.K. begraafplaats scheidt van de Molensingel, bestaat uit een negental circa twee m..

Grafmonument van pastoor A. van den Brand

Nabij Kerk
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Naast de calvariegroep staat op de R.K. begraafplaats van Ravenstein het GRAFMONUMENT van pastoor A. van de Brand, daterend uit o..

RK Kerkhof

-
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Neo-Gotische CALVARIEGROEP uit ca. 1890 op de Ravensteinse R.K. begraafplaats. De groep staat aan het einde van het middenpad opg..

RK Kerkhof

-
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Naast de calvariegroep staat op de R.K. begraafplaats het neoclassisistische GRAFMONUMENT van pastoor J. van de Poel uit omstree..

RK Kerkhof

-
Ravenstein (Gemeente Oss)
Inleiding Op de R.K. begraafplaats van Ravenstein gesitueerd, ongedateerd GRAFKRUIS (ca. 1900) van de familie T. Ouwens - J. Verhoeven. O..

Kaart & Routeplanner

Route naar RK Kerkhof in Ravenstein