Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Tuinsieraden in Noordwijk

Tuin Park Landgoed

Nieuwe Offemweg 1
2201AP Noordwijk
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e + 19e eeuw


Beschrijving van Tuinsieraden

Omschrijving TUINSIERADEN behorende tot de buitenplaats Offem. a) nabij het koetshuis aan de vijver/gracht staan twee 19de-eeuwse rechthoekige SOKKELS met eenvoudige profilering; b) in de tuin achter het huidige landhuis staat een 18-eeuwse natuurstenen SOKKEL van een zonnewijzer (in opslag) gedecoreerd met een guirlande; c) nabij het huidige landhuis staat op een rijk gebeeldhouwde SOKKEL een 18de-eeuws natuurstenen TUINBEELD voorstellende Minerva, het beeld is gemaakt en gesigneerd door J.P. Bauerscheit. Waardering TUINSIERADEN van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de zeldzaamheidswaarde van het tuinbeeld en als voorbeeld van het werk van Bauerscheit; - als karakteristiek en sierend onderdeel van de aanleg van de buitenplaats; (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520330
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Tuinsieraden in Noordwijk

Historische tuin- en parkaanleg

Nieuwe Offemweg 1
Noordwijk
Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Offem. De oudste kern van de aanleg wordt gevormd door de oorsp..

Prieel

Nieuwe Offemweg 1
Noordwijk
Omschrijving PRIEEL behorende tot de buitenplaats Offem. In de aanleg staat een op rechthoekige grondslag gebouwd houten prieel (XIXd of X..

Moestuinensemble

Nieuwe Offemweg 1
Noordwijk
Omschrijving MOESTUINENSEMBLE behorende tot de buitenplaats Offem. In het oostelijke deel van de aanleg ligt een moestuin met aan twee zij..

Dienstwoning met tuinmuur

Nieuwe Offemweg 1
Noordwijk
Omschrijving DIENSTWONING (deel van het huidige hoofdgebouw) MET TUINMUUR behorende tot de buitenplaats Offem. Op het terrein van de voorm..

Koetshuis

Nieuwe Offemweg 11
Noordwijk
Omschrijving KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Offem. Het op U-vormige grondslag opgetrokken bakstenen koetshuis in traditioneel a..

Kaart & Routeplanner

Route naar Tuinsieraden in Noordwijk