Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ossenbroek: jachtopzienerswoning in Beers NB

Kasteel Buitenplaats

Heuf 20
5437NA Beers NB (gemeente Cuijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: ca. 1930 1930 ca. 1930


Beschrijving van Ossenbroek: jachtopzienerswoning

JACHTOPZIENERSWONING (onderdeel 3) Omschrijving: De jachtopzienerswoning is omstreeks 1930 gebouwd op een bescheiden verhoging. Het is een gedeeltelijk onderkelderd pand van één bouwlaag op een asymmetrische plattegrond. Het pand is opgetrokken in baksteen, wit bepleisterd en voorzien van een zwarte plint. Het samengestelde schilddak is gedekt met rode verbeterde Hollandse pannen en voorzien van een dakkapel onder lessenaarsdak. De voorgevel heeft een veranda. Er zijn verschillende vensters toegepast, voorzien van onderluiken. Waardering: De omstreeks 1930 gebouwde jachtopzienerswoning van Ossenbroek is van algemeen belang vanwege: - de kernmerkende functie van het pand op een zo nadrukkelijk voor sieraad, landbouw én jacht gebruikte buitenplaats; - de visuele en functionele samenhang met de buitenplaats; - de enigszins rustieke, op de landelijke omgeving geënte vormgeving met asymmetrische plattegrond en veranda. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520319
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ossenbroek: jachtopzienerswoning in Beers NB

Huis Ossenbroek

Heuf 16
Beers NB (Gemeente Cuijk)
HUIS (onderdeel 1) Omschrijving: Het huis bestaat uit enkele woon- en bedrijfsgebouwen en muren rond een rechthoekige binnenplaats. De b..

Ossenbroek: parkaanleg

Heuf 16
Beers NB (Gemeente Cuijk)
PARKAANLEG (onderdeel 2) Omschrijving: Het park van Ossenbroek bestaat in hoofdzaak uit twee gedeelten. In de zuidoostelijke hoek een eenv..

Klein Garisveld

Tongelaar 24
Mill (Gemeente Mill en Sint Hubert)
Boerderij "Kleine Garisveld, uit 1820 (jaartalankers) daterende boerderij van het middenlangsdeeltype, waarvan het voorhuis aan de rechterzi..

Gemeentehuis

Grotestraat 4
Beers NB (Gemeente Cuijk)
Inleiding Het voormalige GEMEENTEHUIS van Beers is gelegen aan de zuidelijke zijde van de Grotestraat. Het pand werd in 1915 gebouwd in lat..

Sint-Lambertuskerk

Kerkeveld 2
Beers NB (Gemeente Cuijk)
St. Lambertuskerk; in 1890 naar ontwerp van de Roermondse architect C. Franssen gebouwde basilicale kerk. Het tegen de 15e eeuwse toren (ree..

Kaart & Routeplanner