Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Oosterhout: prieel in Nijmegen

Tuin Park Landgoed

van Boetzelaerstraat 1
6515JD Nijmegen
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Oosterhout: prieel

Onderdeel 4 Omschrijving In de aanleg staat een op ronde grondslag opgetrokken 19de-eeuws PRIEEL in rustieke stijl met wanden van boomstammetjes en neogotische vensters en deuren. Restauratie 1998. Waardering Het PRIEEL is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de architectonische vormgeving in rustieke stijl; - vanwege het materiaalgebruik; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel-ruimtelijke relatie met de andere onderdelen van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520312
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Oosterhout: prieel in Nijmegen

Oosterhout: historische tuin- en parkaanleg

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 2 Omschrijving HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de buitenplaats Oosterhout. De aanleg rondom het huis Oosterhout..

Oosterhout: tuinmuren

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 3 Omschrijving TUINMUREN. Ten oosten van het huis ligt een nutstuin (op maaiveldniveau) oorspronkelijk moestuin en boomgaard ..

Oosterhout: koetshuis annex stal

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 5A Inleiding Direct ten noorden van het hoofdgebouw staat een complex van vier bakstenen bijgebouwen, waarvan de grote stal met..

Oosterhout: paardenstal

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 5B Inleiding Direct ten noorden van het hoofdgebouw staat een complex van vier bakstenen bijgebouwen, waarvan de grote stal met..

Huis Oosterhout: schuur

van Boetzelaerstraat 1
Nijmegen
Onderdeel 5C Inleiding Direct ten noorden van het hoofdgebouw staat een complex van vier bakstenen bijgebouwen, waarvan de grote stal met..

Kaart & Routeplanner

Route naar Oosterhout: prieel in Nijmegen

Foto's (1)