Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Willibrordusbeeld in Heiloo

Overig

Kapellaan 6
1851PE Heiloo
Noord Holland


Beschrijving van Willibrordusbeeld

WILLIBRORDUSBEELD vervaardigd in 1935 als onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood' naar ontwerp van de Haagse beeldhouwer P. Biesiot ter vervanging van een kleiner exemplaar. Het Willibrordusbeeld bevindt zich aan het einde van de Willibrordlaan. Deze laan is een as die is aangelegd van het atrium van de genadekapel naar het Willibrordusbeeld, evenwijdig aan de Runxputteweg, in de zuidwesthoek van het bedevaartsterrein. Volgens de inscriptie 'GESCHENK NED. R.K. VOLKSBOND AFD. VELSEN 1935' is het een geschenk van de afdeling Velsen van de R.K. Volksbond. Het wit geschilderde, natuurstenen Willibrordusbeeld bevindt zich staande op een rechthoekige sokkel van gele machinale baksteen waalformaat met terugliggende voeg. Het beeld toont St. Willibrordus ten voeten uit met in zijn linkerhand een bisschopsstaf en in zijn rechter een model van een kerk. Linksonder is de volgende inscriptie aangebracht: 'GESCHENK NED. R.K. VOLKSBOND AFD. VELSEN 1935'. Onderaan de linkerzijkant is het beeld gesigneerd. Vóór het beeld staat een houten knielbank. Waardering Het Willibrordusbeeld is van algemeen belang wegens cultuurhistorische waarde als historisch-functioneel onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood'. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520305
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Willibrordusbeeld in Heiloo

Onze Lieve Vrouwe ter Nood, kruiswegstatie

Kapellaan 6
Heiloo
Omschrijving Dertien KRUISWEGSTATIES in 1915 gerealiseerd als onderdeel van het bedevaartscomplex 'Ónze Lieve Vrouwe ter Nood'. Linksvoor ..

Aanleg en twee hekpijlers

Kapellaan 6
Heiloo
Omschrijving AANLEG en twee HEKPIJLERS aan de Kapellaan gerealiseerd als onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood'. ..

Vrijstaand rustaltaar

Kapellaan 6
Heiloo
Omschrijving Vrijstaand RUSTALTAAR met centrale plattegrond vermoedelijk gerealiseerd ten tijde van de aanleg in het tweede decennium van d..

Onze Lieve Vrouwe ter Nood, Calvarieberg

Kapellaan 6
Heiloo
Omschrijving CALVARIEBERG aangelegd in 1912 als onderdeel van het complex 'Onze Lieve Vrouwe ter Nood' in het algemeen en de parkachtige aa..

Bedevaartkerk

Kapellaan 6a
Heiloo
Omschrijving De BEDEVAARTSKERK is in 1913 gebouwd als noodkerk naar ontwerp van Jan Stuyt als onderdeel van het bedevaartscomplex 'Onze Lie..

Kaart & Routeplanner

Route naar Willibrordusbeeld in Heiloo

Foto's (2)