Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Lochem

Tuin Park Landgoed

Velhorst 5
7241TB Lochem
Gelderland


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving onderdeel 8: KASSEN en BAKKEN, XIX en XX-a; er zijn twee kassen, waarvan alleen het metselwerk oud is - de opbouw is van XX-d; de ene kas staat tegen de achtermuur van de westelijke schuur en heeft een zadeldak, waarvan alleen het zuidelijk deel van glas is; het achterste deel heeft een zinkbedekking; de tweede kas staat tussen de schutting en de eerste kas in; alleen de gemetselde voeting is vroeg 20e eeuws - de opbouw met dubbel glashuis is nieuw. De drie gemetselde koude bakken, XIX, met schuine zijmuurtjes en rollagen liggen achter elkaar tussen de tweede kas en de tuinmuur. Waardering KASSEN en BAKKEN, behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van algemeen belang - vanwege de ouderdom - vanwege de cultuurhistorische en functionele waarden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520302
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Lochem

kasteel buitenplaats

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 1: HUIS DE VELHORST. Het huidige landhuis is ontstaan uit een 17de-eeuwse omgrachte spieker die in 1741 gedeelteli..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARKAANLEG. Rond het huis ligt een vroeg 19de-eeuwse landschappelijke aanleg op basis van een eenvo..

kasteel buitenplaats

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 3: Ten zuiden van het voorplein staat het KOETSHUIS met stal. Waarschijnlijk is dit ook in 1741 gebouwd, tegelijk me..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 4: Direct ten zuiden van het koetshuis; liggen twee SCHUREN, een uit de 18de en een uit de late 19de eeuw. Door een ..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 5: KOEPELS; er zijn twee verschillende tuinkoepels: de ene in het uiterste westen van de aanleg en de andere ten noo..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)