Meer dan 63.000 rijksmonumenten


tuin park landgoed in Lochem

Tuin Park Landgoed

Velhorst 5
7241TB Lochem
Gelderland


Beschrijving van tuin park landgoed

Omschrijving onderdeel 4: Direct ten zuiden van het koetshuis; liggen twee SCHUREN, een uit de 18de en een uit de late 19de eeuw. Door een zakgoot gekoppelde schuren, beide op rechthoekige plattegrond. De oostelijke schuur met wolfdak met grijze pannen en inrijdeuren in beide kopse gevels. De westelijke schuur is de oudste. Schilddak met grijze pannen; gevels bekleed met horizontale houten delen; meerruitsvensters; noordschild met dakkapel onder zadeldakje; aan de zuidgevel is een kas gebouwd (zie onder 8). Waardering SCHUREN, behorend tot de historische buitenplaats de Velhorst, van algemeen cultuurhistorisch belang - vanwege de ouderdom - als cultuurhistorisch en functioneel onderdeel van de historische buitenplaats (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520297
Laatste wijziging: 2015-04-18 11:03:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van tuin park landgoed in Lochem

kasteel buitenplaats

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 1: HUIS DE VELHORST. Het huidige landhuis is ontstaan uit een 17de-eeuwse omgrachte spieker die in 1741 gedeelteli..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE PARKAANLEG. Rond het huis ligt een vroeg 19de-eeuwse landschappelijke aanleg op basis van een eenvo..

kasteel buitenplaats

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 3: Ten zuiden van het voorplein staat het KOETSHUIS met stal. Waarschijnlijk is dit ook in 1741 gebouwd, tegelijk me..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 5: KOEPELS; er zijn twee verschillende tuinkoepels: de ene in het uiterste westen van de aanleg en de andere ten noo..

tuin park landgoed

Velhorst 5
Lochem
Omschrijving onderdeel 6: INRIJHEK, XIX-d; aan het begin van het voorplein; twee lage vierkante gepleisterde pijlers met eenvoudige dekplat..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)