Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Ross: schuur in Laren

Kasteel Buitenplaats

Rossweg 14
7245NK Laren (gemeente Lochem)
Gelderland

Bouwjaar: tweede of derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Het Ross: schuur

Omschrijving onderdeel 4: SCHUUR, XIXb-c. Naast de moestuinmuur ten noordwesten van het huis; bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond onder wolfsdak met grijze pannen, in 1999 gerestaureerd; inrijdeuren met ter weerszijden een klein venster en koestaldeurtjes; westgevel geheel vernieuwd. Waardering SCHUUR is van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de cultuurhistorische en functionele waarden; - als bouwkundig-visueel onderdeel van het complex. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520261
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Ross: schuur in Laren

Het Ross: huis

Rossweg 14
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 1; HUIS; XIXd. Neo-renaissancestijl; blokvormig gebouw op rechthoekige plattegrond; twee bouwlagen onder laag omlop..

Het Ross: parkaanleg

Rossweg 14
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG. 19e eeuwse landschappelijke aanleg, gecomponeerd vanuit het huis: er zijn belangrijke gezichten vanu..

Het Ross: tuinmuur en koude bakken

Rossweg 14
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 5: TUINMUUR en KOUDE BAKKEN, ca. 1800. Bijna de helft van de ovale moestuin wordt aan de noord- en de noordwest begr..

Het Ross: koetshuis

Rossweg 12
Laren (Gemeente Lochem)
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS, ca. 1800. Aan het voorplein ten noordoosten van het huis; in 1999 ingrijpend gerestaureerd en verbouw..

Boerderij van het middenlangsdeeltype, onder met riet en pannen gedekt wolfdak

Grauwertdijk 1
Laren (Gemeente Lochem)
Boerderij (XIX A) van het middenlangsdeeltype, onder met riet en pannen gedekt wolfdak; vlechtingen en staafankers in voor- en achtergevel; ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Het Ross: schuur in Laren