Meer dan 63.000 rijksmonumenten


"Het Schol": houten bakken in Wilp

Tuin Park Landgoed

Wilpsedijk 10
7384CC Wilp (gemeente Voorst)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van "Het Schol": houten bakken

Omschrijving onderdeel 5: KASSEN en BAKKEN (midden XIX), gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" in moestuin: druivenkas met hoge bakstenen achtermuur en driehoekige zijmuren; bloemenkas: glazen opbouw (geheel vernieuwd) op oude bakstenen borstwering; lage koude bakken, waarvan de lange muurtjes gebogen zijn: meelopend met de ronde vorm van de moestuin! Waardering: KASSEN en BAKKEN van algemeen architectuurhistorisch, cultuurhistorisch en stedenbouwkundig belang * vanwege de gedeeltelijke ouderdom en de gebogen vorm van de bakken * vanwege de functionele en cultuurhistorische waarden (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520256
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van "Het Schol": houten bakken in Wilp

"Het Schol"

Wilpsedijk 10
Wilp (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 1: HUIS gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" in 1851, naar ontwerp van ene M. van Hart..

Parkaanleg

Wilpsedijk 10
Wilp (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 2: PARKAANLEG, tussen 1845 en 1849 in landschapsstijl aangelegd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het ..

"Het Schol": tuinmanshuis

Wilpsedijk 8
Wilp (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 3: TUINMANSHUIS, (XIXc) gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" ten noordwesten van het h..

"Het Schol": houten huis

Wilpsedijk 6
Wilp (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 4: HOUTEN HUIS (Xxa) gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" aan de oprijlaan ten noordoo..

"Het Schol": boerderij met schuur

Het Wildezand 5
Wilp (Gemeente Voorst)
Omschrijving onderdeel 6: BOERDERIJ met SCHUUR gebouwd als onderdeel van de historische buitenplaats "Het Schol" gelegen ten zuidwesten va..

Kaart & Routeplanner

Route naar "Het Schol": houten bakken in Wilp