Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Neerijnen: ophaalbrug in Neerijnen

Tuin Park Landgoed

Van Pallandtweg 11
4182CA Neerijnen
Gelderland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Neerijnen: ophaalbrug

Omschrijving onderdeel 5: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.5) OPHAALBRUG behorende tot de buitenplaats Neerijnen. De toegang tot de voorburcht wordt verkregen door een 19de-eeuwse ophaalbrug gedragen door twee gemetselde jukken, ijzeren balustrade met op de vier hoeken een hardstenen sokkel met ornament. Waardering OPHAALBRUG van algemeen belang: - vanwege de ouderdom; - vanwege de ornamentele waarde; - vanwege de functioneel ruimtelijke relatie met de overige onderdelen (met namen de voorburcht) van de buitenplaats. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 520248
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Neerijnen: ophaalbrug in Neerijnen

Neerijnen: hoofdgebouw

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Neerijnen). Door een gracht omgeven bakstenen kasteel uit ca.1600 gebouwd op een oudere bouwplaats v..

Neerijnen: historische tuin- en parkaanleg

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 2: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.2) HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende ..

Neerijnen: voorburcht met keermuur en toegangsbrug

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 3: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.3) VOORBURCHT MET KEERMUUR EN TOEGANGSBRUG be..

Neerijnen: koetshuis

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 4: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.4) KOETSHUIS behorende tot de buitenplaats Ne..

Neerijnen: moestuinensemble

Van Pallandtweg 11
Neerijnen
Omschrijving onderdeel 6: (bij Van Pallandtweg 11; op de bijbehorende kaart aangegeven met nr.6) MOESTUINENSEMBLE behorende tot de buitenpl..

Kaart & Routeplanner

Route naar Neerijnen: ophaalbrug in Neerijnen

Foto's (1)